PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Najgorszy wydział w NGK
Autor Wiadomość
Bobi 

Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 15:33   Najgorszy wydział w NGK

Witam !

Mam pytanie jaki jest u was w firmie najgorszy wydział względznie
linia produkcyjna. Słyszałem o piecach ale podobno tam jest najgorszy zapierdziel.
I ile można u was zarobić pracując np. pod Addeco a potem przechodząc pod NGK.

yawasaka 

Miejsce pracy: NGK Ceramics
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 16:34   

Opinie sa rozne. Najgorszym wydzialem (wg wielu pytanych) jest dzial piecow P2. Niestety. Ale to nie dlatego ze praca odbywa sie w systemie czterobrygadowym, w wszystkie dni tygodnia, miesiaca i roku. Nie dlatego ze panuje w lato podwyzszona temperatura (jest dzial/dzialy gdzie byla wyzsza).
Najgorszym jest wedlug wielu ze wzgledu na ludzi, atmosfere tam panujaca (tzw. chore klimaty) i wiele innych czynnikow ktorzy stwarzaja sobie sami ludzie. Slyszalem wiele opinii ze lepiej jest sie zwolnic niz pracowac w takiej atmosferze. Nie wiem ile jest w tym prawdy do konca ale kilka informacji mam potwierdzonych i sam odczulem na wlasnej skorze ze tak jest. Ostatnio odeszlo kilka osob ze wzgledu na kiepskie stosunki miedzy ludzkie. I nie chodzilo tu bynajmniej o kierownictwo. Ale o bezposrednich przelozonych. Nie chce w tym miejscu kogos oskarzac ale wiem dokladnie o ktorego brygadziste chodzilo. Mialem raz z nim przyjemnosc. Tzn nieprzyjemnosc wiec wiem z autopsji.

Bobi 

Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 16:48   

A ten brygadzista nie jest czasem z Zabrza a jak z zarobkami na tym wydziale lub na innych jeżeli się mniejwięcej orientujesz.

yawasaka 

Miejsce pracy: NGK Ceramics
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 17:08   

Ten brygadzista jest akurat z Gliwic. Z zarobkami trudno powiedziec. W tej chwili stawki sa bardzo zroznicowane z nieraz duzym rozrzutem. Nie orientuje sie w tym temacie.

Odpowiedz do tematu