|
Niechciani na Press-ie |
| Autor |
Wiadomość |
Bolecc

|
Wysłany: Czw Lis 03, 2005 18:37 Niechciani na Press-ie
|
|
|
No i stalo sie. Wczoraj wystartowalismy w bardzo okrojonym składzie zlikwidowano obsady na dwóch liniach produkcyjnych ludzi porotowano ale najbardziej dziwi albo i smieszy to to że premie dostaniemy za uruchomienie trzeciej zmiany . Nie zebym byl wybredny bo z premi wszyscy sie cieszymy tyle że Press dostanie premie za zlikwidowanie trzeciej zmiany. Dziekowac za to wszyscy wiemy komu ! Smutasowi ! On naprawde jest oszczedny i dba o nas . Ale prawda jest taka że wszyscy na Press-ie czekaja na Merive to nasza ostatnia szansa inaczej od stycznia up ! mam nadzieje że smutas niczego nie popsuje tym razem a tak naprawde gdyby miał troche honoru to juz dawno podał by sie do dymisji |
_________________ Nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie |
|
|
|
|
 |
|
|
Fantomas

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 15:05 Niechciani na Press-ie
|
|
|
Niechciani na Press-ie ?
Może prawda jest inna, może to presu już nie chc?, tylko kto? się boi o tym powiedzieć. My zawsze wszystkiego się dowiadujemy na końcu więc może Wy Userki macie jakie? nowinki bo nasza góra boi się wszystkiego. |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Pią Lis 18, 2005 21:06
|
|
|
| Prawda jest taka że od stycznia najpózniej lutego zlikwiduja kolejna zmiane a chodza ploty że poleci cala produkcja. Nie na darmo wysyłaja utrzymanie ruchu na kursy wózkowych , oni po prostu beda produkować jak bedzie potrzeba . A co do naszej góry to szkoda słów oni uwazaja nas za wrogów bo sie za malo staramy tylko my nie mamy czasu na nic to co kiedys wykonywaly trzy osoby teraz robi jedna no i oczywiscie sie nie wyrabia. Prawda jest taka że góra nie ma odwagi z nami porozmawiać a jak już ich kto? zaczepi na wydziale to spuszczaja glowe i uciekaja. Ale najlepszy jest ten CIP odnosnie komunikacji ; kartka jest u GL i jak ktos chce sie wygadac to ma mu napisac na tej kartce co go boli, tylko kto to zrobi.? Na dodatek inżynierów mamy coraz wiecej TL jest teraz dwóch na jednej lini a membrów wywalaja. Prosze niech kto? mi wyja?ni ta polityke bo ja tego kompletnie nie rozumiem to jest wbrew wszystkiemu co przez tyle lat firma nam wpajała. Dajcie na Press w koncu jakis ludzi kompetentnych , gdyby nadal był tu Becker do takiej sytuacji nigdy by nie doszło |
|
|
|
|
 |
Fantomas

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 16:18
|
|
|
Rozwalasz mnie Kolego, o jakich kompetencjach tu mówisz
Kompetencje już dawno przesłano w dół a fachowcy uciekaj?.
Fachowcy patrz:
R. Becker na widok którego wszyscy oddawali mocz a który to mówił:
" TERAZ JESTE?MY POD KRESKˇ ABY BYĆ NAJLEPSZˇ FIRMˇ ZROBIMY TO, TO I TO"
Zrobili?my dzięki Jego pomocy i pomimo wielu nerwów każdy kto normalny tęskni za tym MAŁYM Niemcem, który wiedział, że z nami da radę i umiał nas pokierować.
Teraz tylko będ? mieli powód do rozpiepszenia naszej Tłoczni bo nic się nie opłaca, a taki Holewa niby młody i czasami ciężki we współżyciu ale kto? mu pozwolił odej?ć poimimo iż znajdował zajęcie dla NASZEJ TŁOCZNI, niby tylko BL ale kilku ludzi z potem na jajach miało posadę.
Kończę bo w...y lekko jestem i mogę jeszcze niesłusznie komu? chlapn?ć.
Pozdrowienia dla straconych |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 10:46
|
|
|
| Wszyscy wiemy czyja to wina. Smutas bez przerwy przypomina nam że brak nam profesjonalizmu. Tylko że my zachowujemy sie bardziej profesjonalnie i honorowo niz cała góra , teraz nie pozostało nam nic wiecej jak modlic sie i czekac na cud. Ja mimo fatalnych rokowań jestem dobrej mysli i mam nadzieje że w koncu ktos zmieni tych nieudaczników |
|
|
|
|
 |
asus

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2005 22:03
|
|
|
| Bolecc i Fantomas czytalem wasze wypowiedzi i stwierdzam ze macie duzo racji co do naszej góry rz?dz?cej.Oni po prostu o nic nie potrafia zawalczyć.Teraz jak jest mało roboty to nawet ich wcale na dole nie widac ,zero zainteresowania,zero jakiejkolwiek inicjatywy.Jeszcze nie tak dawno jak skonczylismy produkcje astry ktos potrafil zalatwic jaka? robote na tlocznie zeby pusta dziure zatkac,bo mieli jakas chec,ale tych ludzi juz nie ma i nie bedzie pozwolono im odejsc.Teraz ci co nami rzadza podkulaja ogony i siedza cicho bo nie potrafia sie dalej wybic i boja sie zeby czegos glupiego nie zrobic.Potrzeba nam tu ludzi ktorzy potrafia i wiedza jak nasza tlocznie ratowac,ale to my chyba tylko o tym wiemy.Zreszta co tu duzo gadac sami wiecie jak jest.Pozdrawiam i czekam az wiecej ludzi zdecyduje sie pisac,narka. |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Pon Lis 28, 2005 11:03
|
|
|
| Wiecej ludzi już chyba nie bedzie pisać ? Chociaz było by fajnie. A co do naszej góry to z jednej strony im sie nie dziwie , jak bym zarabiał taka kase jak oni to też bym bał sie palnac jakie? głupstwo . Ale oni maja juz to głeboko w d...e bo wiedza że jestesmy spisani na straty dlatego nie pokazuja sie na dole , chca unikać niepotrzebnych pytan ze strony załogi. Na Press-ie trzeba zmienic 80 % ludzi oczywiscie u góry bo ci zapomnieli po co sie tam znajduja ! |
|
|
|
|
 |
|
|
mamona

|
Wysłany: Pon Lis 28, 2005 18:01
|
|
|
Pisz?c te posty i tak nic nie wskóramy, ale przynajmniej u?wiadomimy smutasowi, jakim jest beznadziejnym menażerem ( niczym z reklamy żywca( PRAWIE JAK KIEROWNIK))
Tak to prawda, 100% załogi tłoczni, bez najmniejszego wyj?tku twierdzi, że do tej roboty się nie nadajesz, jak dotychczas nie było i nigdy nie będzie większego nieudacznika od ciebie, nieraz ludzie z tłoczni zastanawiaj? się, co ty RR musisz za głupoty wciskać, że on cię tu jeszcze trzyma.
Czasami to nam się wydaje, że ty to za karę awansowałe? na tłocznię i teraz w wyrazie zemsty doprowadzasz ten dział do ruiny, człowieku weĽ to sobie do serca i popro? RR o przeniesienie na inny dział, a w chwili wolnego czasu, jak nie będziesz wisiał na płotkach linii produkcyjnej rozejrzyj się wokół siebie i popatrz jak każdy pracownik bez wyj?tku patrzy z pogard? na ciebie.
Twoje dotychczasowe zasługi dla tłoczni to:
Zrobić nieważne jak, byle szybko ( skutkiem, czego mamy nieustanne awarie maszyn,matryc, i produkowanych czę?ci.)
Pilnować czy aby na przerwę lub z przerwy nie wyszedł kto? o 5 sekund za póĽno ( bardzo odpowiedzialne zadanie)
Zredukować jak największ? ilo?ć ludzi na tłoczni ( przecież tłoczni w Europie jest dużo, i każda z nich produkuje tańsze czę?ci od nas)
Zatrudnienie stada inżynierów, którzy jeszcze nic nie zrobili, a wprost odwrotnie dopiero wszystkiego trzeba ich uczyć
Na koniec dodam, że na tej tłoczni s? jeszcze ludzie z pomysłami i umiejętno?ciami do kierowania tym działem, w których jest pełno chęci do pracy, lecz pod dalszymi rz?dami smutasa będ? to mieli wszystko w D... tak samo jak ma smutas. |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 11:28
|
|
|
| Lepiej niz mamona nie dało sie tego opisać ! To prawda tymi postami nic nie wywalczymy ! Co do tej pogardy to w 100 % sie zgadzam. Ale żeczywiscie najbardziej mnie ciekawi jakie kity on wciska RR je?li ten z kolei daje mu medal za zasługi dla firmy , szkoda że RR nie wie jak tym czynem sie skompromitował w oczach całej załogi na press-ie. Już chyba najwyższy czas na kolejna rotacje kierownictwa bo ci strzelaja same gole samobójcze ! |
|
|
|
|
 |
Fantomas

|
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 18:12
|
|
|
Racja Panowie.
Dobrych mamy jeszcze kilku, złych bez liku.
Mamona jeste? dobry w tym co piszesz i doskonale obserwujesz.
Dobrze, że nie jeste?my sami z Bolcem.
Więcej naszych opini może pokaże RR jak jest na tłoczni.
Panie RR to co mówi poziom 6 i wgórę nie zawsze jest prawd?.
|
_________________ Nie wszystko złoto co się ?wieci, nie wszystko miłe co jest prawd?... |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Czw Gru 01, 2005 10:05
|
|
|
| Panie RR obiecał pan kontrole odno?nie set-up , jak narazie nic sie nie dzieje i nikt sie tym nie interesowal. Póki co to mamy kolejne nowe zawiesia ktorych z pewnoscia nie bedziemy zbyt dlugo używać. Acha nie jestem pewien ale widzial ktos ostatnio nasze kierownictwo ? Bo mam wrazenie że juz ich nie ma. Co za piekne uczucie od razu lepiej sie pracuje |
|
|
|
|
 |
bombelek

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 02:28
|
|
|
Witam. Prawda jest taka, że zdecydowana większo?ć osób już dawno straciła nie tylko entuzjazm ale nawet chęci robienia czegokolwiek oprócz podstawowych obowi?zków. Fakt, że smutas rozlicza ludzi z sekund na przerwach jest po prostu żenuj?cy. Człowiek z wyższym wykształceniem na tak poważnym stanowisku... panie smutas wstydż się pan, błazna pan z siebie robisz, może poczytaj jak?? ksi?zkę o kierowaniu ludzmi! Takie numery też robił GL A.D, chował się za słupami i zagl?dał co ludzie robi?. Ale Panowie tak już jest, wielu z nich Opel życie uratował.
Na naszym wydziale socjolog czy psycholog to pracę napisałby..ba, cały uniwersytet miałby temat. No bo jak kto? taki jak GL A.D czy GL M.CH mógł zostać GL-em? To przechodzi ludzkie pojęcie!!! Kiedy? gdy szedłem z Moj? i zobaczyłem A.D to spieprzałem aż się kurzyło, no bo co? Miałem przedstawić go jako mojego GL-a? Boże!!!!!! Je?li to to jest GL-em to jak te membry wygl?daj?? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 16:12
|
|
|
| Zgadza sie szkolenie odnosnie postepowania z pracownikami przydałoby sie naszemu kierownictwu i pewnym GL , oni chyba naprawde mysla że my ich nie obsrwujemy, a prawda jest taka że zachowanie ich przypomina mi przedszkole |
|
|
|
|
 |
rock

|
Wysłany: Sro Gru 14, 2005 18:15
|
|
|
| Zgadzam się z ''kitk?'' w 100%,myslałem że smutas osi?gn? swoje szczyty w robieniu podchodów (jak tu u.....olić ''Kowalskiego'') ,że zszedł kto? prędzej 10 sek. ze stanowiska na przerwę czy do domu,ale teraz ma nowe zajęcie szpiegowanie. Chodzi,czaji sie za słupami wypatruje z balkonika czy przypadkiem kto? nie stoi oparty o ?cianę i nie dłubie w nosie.Błazen to za mało, słów brakuje by opisać tego ...... ,ale od jakiegos czasu ''pan"smutas ma swojego następcy M.K który go zaczyna na?ladować UWAGA!!!. A co do TL-ów z napraw paneli to że nic nie robi? oprócz robienia pozorów to wiadomo od dawna.No i TL napraw I.B tego człowieka w głupocie nikt ale to naprawdę nikt nie jest w stanie pobić kosmita i tyle,rozum dziecka 6 letniego. |
|
|
|
|
 |
|
|
Bolecc

|
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 11:01
|
|
|
| Tak , gdyby zostal ogłoszony konkurs na najwiekszego nieroba w firmie to z cala pewnoscia wygrał by I.B. Jest to czlowiek o duzym talencie aktorskim no i jest swietnie okopany i to nie wazne kto jest GL im nowszy tym głebiej I.B siedzi. To że to piesek na posyłki kierownictwa to wszyscy wiedza ale to że sypie na wszystkich to mało kto wie. Wiec UWAGA ! Miałem go okazje poznac jako po . latal mnożył sie i nic nie robił bo nic nie umie prawdziwe dwie lewe rece do roboty. Aczkolwiek jest on tez idolem załogi dlatego że kazdy by chcial nic nie robić i dostawac za to pensje TL. Na koniec mam tylko jedno pytanie do kierownictwa ? Może czlowiek z grupa inwalidzka bylby bardziej wydajny niż I.B ? |
|
|
|
|
 |
|
|