PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
OPEL czy FIAT ????????? jakie stawki ??
Autor Wiadomość
wincynty 

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 14:50   OPEL czy FIAT ????????? jakie stawki ??

Witam jestem swieżo po rozmowie kwalifikacyjnej we fiacie i mam pytanie jak wygladaja sprawy placowe i praca w oplu chodzi mi o nowo przyjetych do pracy? z tego co mi zaproponowano we fiacie to zgroza myslalem ze czasy niewolnictwa sa juz za nami ;( a wiec tak to jest we fiacie :

1) praca 6! dni w tygodniu (wszystkie soboty pracujace!) praca 3 zmianowa

2) obecnie nabor jest na: spawalnie(zgrzewacz), lakiernia (operator linii lakierniczej), montaż

3) place (w kazdym z tych działow): 1700zl brutto , koles z którym rozmawialem mowil ze na reke po przeliczeniu tych sobot wychodzi 1500zl !!

a jak to jest w Oplu ?????

dzieki i pozdrawiam

Bronek 

Dział: MPC
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 16:28   Re: OPEL czy FIAT ????????? jakie stawki ??

w oplu pod Adecco masz tyle samo ale nie pracujesz w soboty a jak się trafi to masz za nią zapłacone 100%. Na ogół w soboty sie nie pracuje ale np teraz rannne zmiany pracują przez kilka kolejnych sobót.

wincynty 

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 17:39   Re: OPEL czy FIAT ????????? jakie stawki ??

Bronek napisał/a:
w oplu pod Adecco masz tyle samo ale nie pracujesz w soboty a jak się trafi to masz za nią zapłacone 100%. Na ogół w soboty sie nie pracuje ale np teraz rannne zmiany pracują przez kilka kolejnych sobót.

tyle samo ? czyli 1700zl brutto? tj ok 1200zl ? na reke bez sobot?
czy 1500zl netto bez sobot?

dzieki

memberek 

Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 17:49   

1700 bez sobót..

wincynty 

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 18:29   

memberek napisał/a:
1700 bez sobót..

netto ? czy brutto?

dadus75 

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 00:12   

1700 netto. Jesli dostaniesz sie pod opla to na najwyższej stawce jest ponad 1900 netto. Do tego mozesz jeszcze otrzymać IMPU (indywidualna miesięczna premia uznaniowa). Maksymalne IMPU to nieco ponad 200 zeta netto-jest ono liczone do podstawy wynagrodzenia. Soboty sa płatne 100%-na najwyższej stawce z IMPU to ponad 200 złotych wpada za sobotę. Myślę, że rozwiałem twoje wątpliwości.

wincynty 

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 18:08   

dadus75 napisał/a:
1700 netto. Jesli dostaniesz sie pod opla to na najwyższej stawce jest ponad 1900 netto. Do tego mozesz jeszcze otrzymać IMPU (indywidualna miesięczna premia uznaniowa). Maksymalne IMPU to nieco ponad 200 zeta netto-jest ono liczone do podstawy wynagrodzenia. Soboty sa płatne 100%-na najwyższej stawce z IMPU to ponad 200 złotych wpada za sobotę. Myślę, że rozwiałem twoje wątpliwości.

aha taki motyw ok czyli tak jest pod Oplem aaaa jak ma sie sprawa z tym calym Adecco?? czy jest mozliwosc zatrudnienia odrazu pod Opla (chodzi mi o zatrudnienie bez znajomosci) czy tylko poprzez adecco i dopiero potem po przepracowaniu tego roku pod opel ??

i jak wygladaja place pod adecco dla nowo przyjetych ?

dzieki

robot nr.____:] 

Dział: Body
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 20:55   

pewnie przez następne pare lat będziesz pracował w adecco pod opla za szybko nie przejdziesz a jesli nawet to dojscie do ostatnich IMPU zajmnie Ci co najmniej 5 lat...

dadus75 

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 00:03   

robot nr.____:] napisał/a:
pewnie przez następne pare lat będziesz pracował w adecco pod opla za szybko nie przejdziesz a jesli nawet to dojscie do ostatnich IMPU zajmnie Ci co najmniej 5 lat...

W adecco może przepracować tylko przez 1 rok, bo to agencja pracy tymczasowej. Potem albo pod opla albo na zielona trawkę. Do pracy na linii potrzeba jednak nowych ludzi, bo co chwilę ktoś się zwalnia z naszego zakładu, więc jeśli ktos nie jest totalnym h** to raczej sie dostanie. Co do IMPU to fakt że dojscie do najwyższego zajmie troche czasu.
Możliwości zatrudnienia od razu pod opla na dzień dzisiejszy nie ma nawet gdybyś miał znajomości. Płaca dla nowo przyjętego adeccowca to tak w granicach 1600-1700 zeta na reke bez nadgodzin.

robot nr.____:] 

Dział: Body
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 09:45   

dadus75 napisał/a:
robot nr.____:] napisał/a:

W adecco może przepracować tylko przez 1 rok, bo to agencja pracy tymczasowej. Potem albo pod opla albo na zielona trawkę. Do pracy na linii potrzeba jednak nowych ludzi, bo co chwilę ktoś się zwalnia z naszego zakładu, więc jeśli ktos nie jest totalnym h** to raczej sie dostanie. Co do IMPU to fakt że dojscie do najwyższego zajmie troche czasu.
Możliwości zatrudnienia od razu pod opla na dzień dzisiejszy nie ma nawet gdybyś miał znajomości. Płaca dla nowo przyjętego adeccowca to tak w granicach 1600-1700 zeta na reke bez nadgodzin.

no tu to chyba troche przesadziłeś.... tyle to dostanie jak zrobi 3 soboty

OgóR 

Dział: SCG II
Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 13:14   

Będąc na rozmowie w Adecco (lipiec) zaproponowano mi 1300 zł na rękę.
Bez możliwości przejścia do Opla (po roku)

GORG 

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 13:37   

OgóR napisał/a:
Będąc na rozmowie w Adecco (lipiec) zaproponowano mi 1300 zł na rękę.
Bez możliwości przejścia do Opla (po roku)
A dlaczego mają ci mówić że jest możliwość przejścia do Opla,po co masz się nastawiać na przejście a potem się rozczarować .A tak na marginesie - to szanse na przejście pod Opla są zawsze ,cały czas są braki ludzi

OgóR 

Dział: SCG II
Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 23:35   

No to ale z tego co pytałem ludzi to na 10 osób może dwie się załapią.

Sytuacja w NGK Ceramics ktoś sobie nagle przypomniał w połowie zmiany iż jednemu kończy się umowa właśnie z Adecco kazali pozdawać wszystkie rzeczy i do domu w połowie zmiany.

GORG 

Wysłany: Wto Lis 06, 2007 19:13   

Nie jest regułą że dwie osoby z dziesięciu się załapią , dwie to chyba zostanie z tej dziesiątki bo reszta sama zrezygnuje bo nie jest lekko .Ten kto chce pracować i widać że roboty się nie boi to będzie pracował

Kamerton 

Dział: body
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 15:07   

Ja pracowałem pod Adecco 6 mies. razem ze mną przeszło pod GM prawie 90%, z tym żę sytuacja miała miejsce 2,5 roku temu, teraz z tego co zauważyłem bywa różnie

Odpowiedz do tematu