Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 19:18 Operacja " czeski film "
To co się działo na body w piątek to były niezłe jaja, najpierw Astra III miała jechać więcej niż normalnie, ok, ale okazało się , że mają jechać mniej, ok , oddali ludzi na zafirę do nas , potem zafira klękła, i chłopaki z powrotem, za moment zafira rusza, ale na chwilkę, ale chłopaki znowu na astrę, ok, ale zafira znowu klęka, ( konkurs przeciągania liny, nierówny zresztą ) i tak chyba z 5 razy chłopaki wędrowali po wydziale , więcej się nachodzili niż narobili, ale może to i dobrze.
[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 8:32 pm ]
A najciekawsze w tym wszystkim jest to, że był robiony CIP na astrze III na większą wydajność , nie wiem na ile, ale w ciągu jednego dnia wszystko się zmianiło, jak ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi, to piszcie, nawet ploty.
Dział: body
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 07:57
Mało tego.Ustalono kolejność opereacji na 10,5/h,ale nikt chyba tego nie sprawdził bo zrobił sie jeden wielki burdel..Więcej tego łażenia,kombinowania,ale jak sie ma takich niektórych TL-ów,którzy coś wymyślą a potem umywają ręce bo i tak oni to mają w dupie bo nie będą zgrzewać 8 godzin tylko popijać kawkę w groop roomie albo bawić sie komórką przy anbonce albo jeszcze inne rzeczy nie związane z robotą...
To co się dzieje teraz na Astrze 3 to jest niezłe (jak się jest masochistą). Może nie jestem obiektywny ale zrobiło się ciężko (wcześniej spokojnie robiłem swoje a teraz pot z szyi spływa mi tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę) i aktualnie przy planie 48 udaje mi się zrobić 6 na godzinę.
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 22:19
krismilka napisał/a:
To co się dzieje teraz na Astrze 3 to jest niezłe (jak się jest masochistą). Może nie jestem obiektywny ale zrobiło się ciężko (wcześniej spokojnie robiłem swoje a teraz pot z szyi spływa mi tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę) i aktualnie przy planie 48 udaje mi się zrobić 6 na godzinę.
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 18:33
A dla czego gorzej? Słyszałem że zafirą mamy jechać więcej , więc czemu ? Pewnie pojedziecie mniej niż zwykle , ale może się mylę, , w tej firmie nie można być pewnym niczego, dziś tak , jutro jeszcze inaczej, szkoda słów.
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 18:59
No i ciąg dalszy operacji "Czeski film", ktoś podjął decyzję że od poniedziałku jeżdżą tylko "doliki" , jaja na całym body, tam 350 minut na zmianę, tam 250, chodzi oczywiście o brak materiału , jeden wielki cyrk, a to latanie , dzwonienie, mnie to tam rybka, ale jak to wszystko lata i dzwoni po części.....ciekawe czy gość co to wymyślił dostanie nagrodę
KAIZEN ROKU?
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 19:37
constantine napisał/a:
A dla czego gorzej? Słyszałem że zafirą mamy jechać więcej , więc czemu ? Pewnie pojedziecie mniej niż zwykle , ale może się mylę, , w tej firmie nie można być pewnym niczego, dziś tak , jutro jeszcze inaczej, szkoda słów.
Gorzej bo zaś nam zabiorą człowieka i trzeba będzie obstawić wszystkie stacje..Kupa latania będzie..