PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Oszczędnosci
Autor Wiadomość
OPLIK 

Wysłany: Pon Lip 07, 2008 22:35   Oszczędnosci

Witam,gdy dzisiaj sie dowiedziałem o kondycji naszej korporacji jedna mysl przyszła mi do głowy,a mianowicie :
Panowie kierownicy wydziałów oraz poszczególnych zmian pokażcie teraz przed samym dyrektorem co potraficie zrobic dla dobra firmy (ja proponuję obniżenie wam pesji o np.10%),co wy na to,10% za NIC robienie,to chyba żadna strata dla was.Dajcie cos od siebie firmie bez jeżdzenia po GL,TL oraz naszej braci TM.Z tego co widzę to potraficie tylko wymagać od kogoś i sprawdzac pieprzone porządki,to teraz panowie POKAŻCIE KLASĘ.U nowego dyrektora pewnie będziecie mieli poklask :mrgreen: .Czekam,to który pierwszy????Powodzenia panowie troszkę odwagi i oddania dla NASZEJ firmy,ja bym dał,ale mam 1/4 wypłaty tego co wy.
ODWAGI PANOWIE KIEROWNICY.

murarz13 

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 06:27   

Czy z tego powodu nie będzie festynu? Wczoraj takie plotki się pojawiły.

Alicja 

Dział: Montaż
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 11:18   

Też wczoraj słyszałam że nie będzie festynu :( ale mam nadzieje że to są tylko plotki

memberek 

Dział: body
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 13:39   

Niestety potwierdziło sie-nie ma festynu,powód oszczędności..Tylko czemu Oni oszczędzają na tych najmniejszych a nie zaczną oszczędzać u siebie??Używanie samochodów służbowych do prywatnych celów,służbowe telefony,multum ludzi w kadrach,jakaś śmieszna organizacja kadr w Barcelonie..Niech tam zrobią oszczedności,no i niech kierownictwo zrezygnuje z wysokich premii,bo i tak z wypłaty maja dużo..Festyn mógłby zostać,bez zespołow,ale dla dzieci pracowników,to tak dużo??Biurokracja,stosy niepoważnych decyzji,i wydawanie pieniędzy na głupoty,to jest problem a nie festyn rodzinny.Poraz kolejny nasza fabryka korzystając z kryzysu w GM "oszczędza"na NAS małych ludzikach..Kolejny samobój w naszym zakładzie.Obawiam się,że i o podwyżkach możemy zapomnieć...Szkoda gadać....

constantine 

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 16:36   

Festyn to dopiero początek, poszły integracje , nagroda za 100% frekwencji , ciekawy jestem jak daleko to sięgnie, jakie pomysły co niektórym przjdą do głowy , :shock: , a tak swoją drogą to bonus za 100% obecności jest jednorazowy a nie co miesiąc, więc o co chodzi?

antymoobing 

Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 00:44   

Niestety tak już bywa gdy zbliżają się rozmowy o podwyżkach...tak było co roku i będzie...nie ma to jak dobry pretekst...

ronson

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 14:21   

http://www.samar.pl/index...sec,4&new=16545

memberek 

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 17:05   

Czyli jak zwykle w tym zakładzie...Czeski film...

OPLIK 

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 08:06   

Witam,ale dzisiaj gruchneła wiadomość,"że ze względu na bardzo złą kondycję naszej firmy zostają wstrzymane paczki na Św. Mikołaja" :cry: (dobrze że ich nie posiadam ,bo nie za bardzo wiem co bym im powiedział) .Rozumiem wszystko, ale żeby nawet na dzieciach swoich pracowników szukać oszczędności,czego one są winne,że tatuś lub mamusia pracują w takim globalnym koncernie,który pięniądze z funduszu pracowniczego musi przelać na ratowanie biedactwa,w centrali GM w U.S.A,skąd rozpoczął się w koncu ten światowy kryzys.Drodzy kierownicy może jednak pokażecie klasę i oddacie pare procent na prezenty dla waszych milusinskich :wink:

Bochun

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 12:13   

Co wy za bzdury piszecie nie macie co robić ???
Sami podsuwacie takimi bzdurami rozwiązanie naszym bossom ,Nie wiesz nie sprawdziłeś informacji nie rozpowiadaj po zakładzie plotek .Zastanówcie się czy warto siać takie bzdury między pracownikami czy nie lepiej zająć się tematem że w Bochun zażądali 8% podwyżki a GM zgodził się na 3 % a nam ciemnotę wciskają że nie przewidują podwyżek na rok 2009 bo ciężka sytuacja koncernu na to nie pozwala ???? że zakład przyniesie 100 milionów strat w tym roku ale będą to straty związane z nowymi inwestycjami . zastanówcie sie zanim napiszecie znów jakieś plotki z księżyca zapodane.
Dlaczego nie piszecie że zastanawiają się czy nie zabrać nam premii bo w Bochun cza dać podwyżki nas olewają bo wystarczy was postraszyć i się trzęsiecie jak liście na drzewie ze strachu dlaczego nikt nie pisze dość tego przeciwstawmy się temu bo co roku jak się upominamy o pieniądze to jest według nich źle a tam w Bochun jest dobrze???
postawmy wszystko na jedną kartę bo za co chcecie pracować za breloczek bo wszystko idzie do góry Prąd ,żywność itp.... jak nie zarobisz tutaj to sam się zwolnisz i będziesz szukał lepiej płatnej pracy bo dzieci chcą jeść obojętnie czy jest kryzys w USA czy nie.....

murarz13 

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 15:30   

Oszczędności robią na ręcznikach w łazience. :D Pojawiła się taka ładna naklejka, że tylko 1 kawałek wystarczy do wysuszenia rąk.

memberek 

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 21:49   

Bo niestety szwab będzie zawsze je...ał Polaka.Dla szwabów wszystko, dla Polaka; jedne wielkie G....

constantine 

Wysłany: Czw Lis 06, 2008 16:51   

A najciekawsze jest to że tych oszczędności szuka się zawsze na samym dole, czytaliście nowego Moplika nie? :shock:

asus 

Wysłany: Pią Lis 07, 2008 20:31   

Bochun ,a z tymi paczkami to prawda.Widzieliśmy to nawet na papierze którego nam nie przeczytali bo mieli zakaz.

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 23:05   

murarz13 napisał/a:
Oszczędności robią na ręcznikach w łazience. :D Pojawiła się taka ładna naklejka, że tylko 1 kawałek wystarczy do wysuszenia rąk.

jednym nie ale dwa wystarczy. sam sprawdziłem :)

Odpowiedz do tematu