|
PODWYŻKA!!!!!!!!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
wampirzek

|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 20:17
|
|
|
| rybak napisał/a: | | My przecież nie pracujemy dla pieniędzy tylko dla "Wizji i warto?ci GMMP" |
no tak kiedys bylo czytane
ruchajm zyski
bochum zyski
gm gliwice dajrektran 97%
heh jaki dajrekt ran takie podwyzki - nastepna 0,97% :):):) |
|
|
|
|
 |
|
|
wiarus

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 01:06
|
|
|
| szaturn napisał/a: | | podwyżka to kpina fakt ele firma wywi?zała sie z układu pretensje trzeba mieć do tych co negicjowali układ zbiorowy jak by my?leli że z inflacj? jest różnie to by zaznaczyli nie mniej niż np.4% a te?mieszne zwi?zki to inna bajka | Takjak wywiązuje się z innych układów. Zwłaszcza "delikatne"naciski im wychodzą. Szacunek wobec tych którzy tworzą ich sukces też im wychodzi |
|
|
|
|
 |
maldini

Dział: GA
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 21:38
|
|
|
| Mam 1800zł na rękę a gość z silsa wyciąga 950zł. Podwyżka o 14zł to kapa ale wolę moje 1800GMMP niż 950sils |
_________________ MALDINI |
|
|
|
|
 |
wiarus

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 23:31
|
|
|
Są tacy co w tym samym koncernie zarabiają 4x tyle. A na pewno nie takim kosztem.
[ Dodano: Sob Sty 06, 2007 11:39 pm ]
A tak w ogóle idąc twoim torem myślenia MALDINI,
można dodać że inni sami kupują sobie ubrania robocze,
a my mamy od firmy.Tyle tylko,że taki firma ma obowiązek.
Porównywać się też powinniśmy raczej do przodu (przecież
podobno jesteśmy najlepsi).Ceny też jakoś nie chcą spadać w dół. |
|
|
|
|
 |
Jetan

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 00:54
|
|
|
| maldini napisał/a: | | Mam 1800zł na rękę a gość z silsa wyciąga 950zł. Podwyżka o 14zł to kapa ale wolę moje 1800GMMP niż 950sils |
widzisz malidni, wisi mi to ile kto ma, bo jak bym np mial na utrzymaniu tylko siebie, a rodzice dawali by mi kase dodatkowo to zyc nie umierac..... Ja bym tylko chcial zeby moja rodzina mogla miec zapewniona spokojna przyszlosc i dobry byt tzn. zebym nie musial sie martwic czy bede mial dla syna pieniaznki na wycieczke klasowa, czy bedzie mniec stac na oplacenie corce akademika, czy ja bede mogl sobie kupic po 8 latach c**l nowiutka Astre i cieszyc sie tym ze robie w Oplu, no i wreszcie zebym mogl sobie pojechac na prawdziwe wakacje, bo juz naprawde mam dosyc zycia na zasadzie cos kosztem czegos np. albo kupie synowi buty, albo sobie.... Poza tym chlopie rownaj w gore, ja bym dawno tego Silsa olal i szukal gdzie indziej pracy, bo niedlugo za miske ryzu beda tam ludzie zapierdalac. |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 23:22
|
|
|
| wampirzek napisał/a: | gm gliwice dajrektran 97%
heh jaki dajrekt ran takie podwyzki - nastepna 0,97% :):):) |
to by była rozpusta. we łbach mogłoby się ludziom poprzewracać |
|
|
|
|
 |
Black

|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 16:58
|
|
|
| maldini napisał/a: | | Mam 1800zł na rękę a gość z silsa wyciąga 950zł. Podwyżka o 14zł to kapa ale wolę moje 1800GMMP niż 950sils |
ehhh masz dość płytkie myślenie sądze ,że zaprzestałeś edukacji na poziomie średnim |
_________________ By starsi nie stali pod deszczem co runął ze wszystkich zebranych wstydów
jest to krótka opowieść o Silsowskiej Radzie Żydów |
|
|
|
|
 |
|
|
maldini

Dział: GA
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 19:55
|
|
|
| moje średnie przeciw Twojemu OHP |
_________________ MALDINI |
|
|
|
|
 |
Black

|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 20:35
|
|
|
ehh szkoda slow milego yebania na lini do konca zycia bo tylko to prawdopodonie potrafisz ,hm sorry zapomnialem ze potrafisz takze pisac na klawiaturze |
_________________ By starsi nie stali pod deszczem co runął ze wszystkich zebranych wstydów
jest to krótka opowieść o Silsowskiej Radzie Żydów |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 22:20
|
|
|
| Black napisał/a: | ehh szkoda slow milego yebania na lini do konca zycia bo tylko to prawdopodonie potrafisz ,hm sorry zapomnialem ze potrafisz takze pisac na klawiaturze |
Black czemu obrażasz innych a odmawiasz tej "przyjemności" np. Bochunowi dziwi mnie to bardzo. jakies rozdwojenie jaźni masz czy jak
a tak w temacie podwyżek.
| Cytat: | GUS: mocny wzrost wynagrodzeń w grudniu
(PAP, pr/16.01.2007, godz. 14:10)
Przeciętne wynagrodzenie brutto w grudniu 2006 roku wyniosło 3.027,51 zł, co oznacza, że rdr wzrosło o 8,5 proc., a mdm wzrosło o 9,7 proc. - podał we wtorek Główny Urząd Statystyczny.
Natomiast przeciętne wynagrodzenie bez wypłat z zysku wyniosło w grudniu 3.026,67 zł i wzrosło rdr o 8,6 proc., a wobec listopada 2006 roku wzrosło o 9,8 proc. |
http://biznes.onet.pl/0,1466284,wiadomosci.html
a my dostaniemy figę z makiem dzięki naszym wspaniałym negocjatorom płacowym |
|
|
|
|
 |
wiarus

|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 15:24
|
|
|
Myślę że to nie tylko sprawa negocjatorów, a całej załogi. Niestety ciężko jest o narawdę zgraną postawę |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 19:52
|
|
|
| wiarus napisał/a: | Myślę że to nie tylko sprawa negocjatorów, a całej załogi. Niestety ciężko jest o narawdę zgraną postawę |
a sprawę darmowych obiadków pamiętasz |
|
|
|
|
 |
wiarus

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 01:58
|
|
|
[ Dodano: Pon Sty 22, 2007 2:04 am ]
| skalpel napisał/a: | | a sprawę darmowych obiadków pamiętasz |
pamiętam niestety to jeden z wielu przykładów. Sam byłem wściekły jak większość rzucuła się na stołówkę. Można było te posiłki rozdać biednym. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 20:40
|
|
|
| wiarus napisał/a: | [ Dodano: Pon Sty 22, 2007 2:04 am ]
| skalpel napisał/a: | | a sprawę darmowych obiadków pamiętasz |
pamiętam niestety to jeden z wielu przykładów. Sam byłem wściekły jak większość rzucuła się na stołówkę. Można było te posiłki rozdać biednym. |
no co ty. widziałes tylko to a to ze jedna zmiana rzuciła tymi bonami to pikuś fakt że akcja troche mało rozreklamowana była i dlatego GA i Lakiernia poszył na wyżerkę ale jednak dało się to zrobić. chociaz nie wiem czy teraz taki numer by przeszedł |
|
|
|
|
 |
|
|
wiarus

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 01:49
|
|
|
| podoba mi sie twój punkt widzenia, szkoda że to już nie jest ta złoga. Nasi pryncypałowie nie wiedzą co stracili. A może zapomnieli kto pracuje na ich (już wątpię czy nasz) sukces |
|
|
|
|
 |
|
|