|
PODWYŻKA!!!!!!!!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 22:45
|
|
|
| wiarus napisał/a: | | podoba mi sie twój punkt widzenia, szkoda że to już nie jest ta złoga. Nasi pryncypałowie nie wiedzą co stracili. A może zapomnieli kto pracuje na ich (już wątpię czy nasz) sukces |
dla naszych pryncypałów jest obojetne kto na ten sukces (ich) pracuje. |
|
|
|
|
 |
|
|
laotee

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 00:01
|
|
|
Jeśli chodzi o podwyżki to zapytajcie swoich szanownych T.L na temat podwyżek nabrali wody w usta i nic nie mówią .....ALE TO ONI WŁAŚNIE DOSTALI PODWYKE I TO NIE BYLE JAKĄ BO PO 280 ZETA BRUTTO ,,,,,ALE NIE WOLNO IM O TYM MÓWIĆ ,,,,, więc proponuje aby pokazali że zasługują na tę podwyżke , bo jeśli T.l na najawyższych widełkach ma 3200 plus impu 500 plus podwyżka 280 to policzcie o ile mają więcej od zwykłego membra |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 14:48
|
|
|
| laotee napisał/a: | Jeśli chodzi o podwyżki to zapytajcie swoich szanownych T.L na temat podwyżek nabrali wody w usta i nic nie mówią .....ALE TO ONI WŁAŚNIE DOSTALI PODWYKE I TO NIE BYLE JAKĄ BO PO 280 ZETA BRUTTO ,,,,,ALE NIE WOLNO IM O TYM MÓWIĆ ,,,,, więc proponuje aby pokazali że zasługują na tę podwyżke , bo jeśli T.l na najawyższych widełkach ma 3200 plus impu 500 plus podwyżka 280 to policzcie o ile mają więcej od zwykłego membra | SKAD ty masz takie informacje nie mamy żadnej podwyżki a najwyższe IMPU to 390 zł marna prowokacja kolego zwolnij swojego informatora |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 22:55
|
|
|
| GORG napisał/a: | | laotee napisał/a: | Jeśli chodzi o podwyżki to zapytajcie swoich szanownych T.L na temat podwyżek nabrali wody w usta i nic nie mówią .....ALE TO ONI WŁAŚNIE DOSTALI PODWYKE I TO NIE BYLE JAKĄ BO PO 280 ZETA BRUTTO ,,,,,ALE NIE WOLNO IM O TYM MÓWIĆ ,,,,, więc proponuje aby pokazali że zasługują na tę podwyżke , bo jeśli T.l na najawyższych widełkach ma 3200 plus impu 500 plus podwyżka 280 to policzcie o ile mają więcej od zwykłego membra | SKAD ty masz takie informacje nie mamy żadnej podwyżki a najwyższe IMPU to 390 zł marna prowokacja kolego zwolnij swojego informatora |
najpierw plotka że GL dostali po 400 złotych podwyżki
teraz że TL po 280,
ciekawe jaki tekst usłyszymy za miesiąc no i ciekawe kto takie głupoty rozpowszechnia na zakładzie. ja mam swoje podejrzenia ale to powinno być w osobnym dziale |
|
|
|
|
 |
laotee

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:18
|
|
|
| Przede wszystkim w oplu nie ma kolegów tylko znajome twarze, co do podwyżek GL to wszyscy nowi GL dostali po 400 zł, a jak chcesz to Ci nawet podam nazwiska, ale to na priva. A wy też dostajecie od 1 stycznia, ale jeszcze nawet o tym nie wiecie, jesteś Tl to chyba wiesz że w każdej plotce w tej firmie jest duże ziarno prawdy tak samo jak to co jutro wam przeczytają odnośnie premi, wtedy włosy Ci dęba staną. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:25
|
|
|
| laotee napisał/a: | | Przede wszystkim w oplu nie ma kolegów tylko znajome twarze, co do podwyżek GL to wszyscy nowi GL dostali po 400 zł, a jak chcesz to Ci nawet podam nazwiska, ale to na priva. A wy też dostajecie od 1 stycznia, ale jeszcze nawet o tym nie wiecie, jesteś Tl to chyba wiesz że w każdej plotce w tej firmie jest duże ziarno prawdy tak samo jak to co jutro wam przeczytają odnośnie premi, wtedy włosy Ci dęba staną. |
nie każdy GL to raz
dwa, to ze się odezwałem nie znaczy że mam coś wspólnego z GL'ami lub TL'ami
a trzy to co ty widzisz w tej informacji o premii sensacyjnego bo ja jakoś nie kumam czaczy. ale o tym pisałem gdzie indziej. |
|
|
|
|
 |
wiarus

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:55
|
|
|
| być może to tylko plotka ale wydaje mi się, że "laotee" odpowiadał GORGOWI. A jakie są efekty "mobiizowania " pracowników widać po frekwencji i mimo wszystko zwalniających się ludziach. |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 00:00
|
|
|
| wiarus napisał/a: | | być może to tylko plotka ale wydaje mi się, że "laotee" odpowiadał GORGOWI. A jakie są efekty "mobiizowania " pracowników widać po frekwencji i mimo wszystko zwalniających się ludziach. |
przeciez ta premia to żadne mobilizowanie. dostaniesz tę sama kasę tyle że nie w jednym kawałku a na raty. więc nie odczujesz włąsciwie tych pieniędzy tak jak przy jednorazowym bonusie. tak było na wakacje trochę kaski a tak zostanie twoja indywidualna plus to co zostanie z zakładowej czyli pare procent mniej.
jeśli do tej pory premie półroczne nie były w stanie ciebie zmobilizować to ta nowa forma równiez tego nie zrobi. a ludzie się zwalniają bo maja dość cyrku i żadne 1,4% podwyżki ich nie zatrzyma. |
|
|
|
|
 |
wiarus

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 00:13
|
|
|
| napisałem to samo tylko sarkastycznie. Dlatego słowo mobilizowania ująłem w cudzysłów |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 17:04
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | przeciez ta premia to żadne mobilizowanie. dostaniesz tę sama kasę tyle że nie w jednym kawałku a na raty. więc nie odczujesz włąsciwie tych pieniędzy tak jak przy jednorazowym bonusie. tak było na wakacje trochę kaski a tak zostanie twoja indywidualna plus to co zostanie z zakładowej czyli pare procent mniej. |
Nie dostaniesz tej samej kasy tylko mniej o około 200-300 zł. |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 19:25
|
|
|
| rybak napisał/a: | | skalpel napisał/a: | | przeciez ta premia to żadne mobilizowanie. dostaniesz tę sama kasę tyle że nie w jednym kawałku a na raty. więc nie odczujesz włąsciwie tych pieniędzy tak jak przy jednorazowym bonusie. tak było na wakacje trochę kaski a tak zostanie twoja indywidualna plus to co zostanie z zakładowej czyli pare procent mniej. |
Nie dostaniesz tej samej kasy tylko mniej o około 200-300 zł. | jak jesteś dobry z matematyki to wyjdzie to samo |
|
|
|
|
 |
laotee

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 11:12
|
|
|
kasa będzie mniejsza ponieważ maksymalna premia na półrocze może osiągnąć max 5.5% pomniejszona o te 6% które dostaniemy w kwietniu . A średnia premia na półrocze niekiedy wyniosła nawet 7.5% więc wyjdzie o ok. 2% mniej a gdyby nawet dali po 7 % to jak to dostaniemy z wypłatą to nawet tego nie odczujemy . .... To jest tak jak ze stołem na którym jest nowa zastawa nowe sztućce mówka obrus tylko że jedzenia zapomnieli podać ...... Pozdro... |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 12:16
|
|
|
Za kategorię C dostaniesz 7.5 % + 5.5% za spełnienie wszystkich celów czyli razem 13 % co ze stawki 2669 zł daje na półrocze 2081 zł premii. Plus 2 razy po 150.Razem 2381 brutto czyli około 1550 zł netto.
W tym półroczu premia przy tej stawce i spełnieniu wszystkich celów wyniosła 1730 netto.
CZY TO JEST TYLE SAMO GORG |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 20:49
|
|
|
| rybak napisał/a: | Za kategorię C dostaniesz 7.5 % + 5.5% za spełnienie wszystkich celów czyli razem 13 % co ze stawki 2669 zł daje na półrocze 2081 zł premii. Plus 2 razy po 150.Razem 2381 brutto czyli około 1550 zł netto.
W tym półroczu premia przy tej stawce i spełnieniu wszystkich celów wyniosła 1730 netto.
CZY TO JEST TYLE SAMO GORG | Nie Kolego jak dobry jesteś z matmy a obliczysz to wyjdzie że dostaniesz wiecej za 1 półrocze tego roku dostał byś 1555 zł a po nowm liczeniu 1595 a za drugie półrocze 1662 a po nowemu 1702 czyli lepiej zapomniałeś kolego że w tym roku miałeś dodatek do premii 1,5% dodatkowo zgodnie z porozumieniem ZGADZA SIE jeśli nie napisz wytłumaczę dalej |
|
|
|
|
 |
|
|
rybak

|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 11:16
|
|
|
| No i teraz bez tego dodatku zarobisz mniej.I zapomniałeś że w tym roku znowu wzrosły twoje podatki bo zwiększyła się kwota składki na leczenie.A w jaki sposób wg. ciebie za drugie półrocze dostaniesz więcej premi skoro i za pierwsze i za drugie od firmy jest 5,5% a indywidualnej 7,5%.Chyba że już wiesz że dostaniesz na koniec roku kategorię E. |
|
|
|
|
 |
|
|