Przesunięty przez: shv1 Nie Wrz 14, 2008 14:11 |
Pomagajmy sobie. |
| Autor |
Wiadomość |
bombelek

|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 13:45 Pomagajmy sobie.
|
|
|
Panowie! Jeśli ktoś wie gdzie można znaleźć pracę to piszcie.
Wielu się zwolniło i co? Zapomnieli o kolegach? Jeśli w Waszej nowej pracy jest lepiej a nadal przyjmują to dawajcie namiary - tu już nie można wytrzymać!!! Paranoja, absurdy, głupota, beznadzieja to tutaj jest na porządku dziennym. Ostatnio nawet fałszowano zaświadczenia lekarskie! Pomóżcie! |
_________________ "Nadzieja matką głupich? Nie! Wręcz przeciwnie, nadzieja to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość." |
|
|
|
|
 |
|
|
OPLIK

|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 19:28 Re: Pomagajmy sobie.
|
|
|
| bombelek napisał/a: | | Ostatnio nawet fałszowano zaświadczenia lekarskie! Pomóżcie! |
Wydaję mi sie ze to nadaje sie do prokuratury ewentualnie do PIP.Co na to związki zawodowe,Sławek rusz dupcię,załoga czeka. |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 20:42 Re: Pomagajmy sobie.
|
|
|
| bombelek napisał/a: | | Ostatnio nawet fałszowano zaświadczenia lekarskie! Pomóżcie! |
Konkrety jakieś ?
Czy to miało miejsce w UR?? |
|
|
|
|
 |
antymoobing

Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 10:45 Re: Pomagajmy sobie.
|
|
|
Ostatnio nawet fałszowano zaświadczenia lekarskie! Pomóżcie![/quote]
Fałszowanie i nie tylko.Dają ludzi na stanowiska takie gdzie są ważne badania te bardziej specjalistyczne.A niektórzy ich nie przeszli i tak tam pracują.np przy sealerach itp.Gl o tym wiedza,ale udaja ze jest wszystko ok.A co do pracy to co sądzicie o "nerwówce"która u nas panauje na zakładzie.Ponoc plotki poszły o 2 zmianach.Zmiany zaczęły ze soba konkurowac i każda zmiana szuka wpadek innej zmiany po to by pokazac ze jest lepsza i takich błedów nie popełniaja.Zgadzam się z tym ze jeżeli ktoś ma cynk na inny "lepszy"zaklad to niech pisze bo tu juz nie da sie pracowac normalnie i jeszcze za takie marne grosze.nie chce sie patrzec na tą polityke prowadzoną tutaj.Piszcie jak macie jakies namiary!!!ps.Życze powodzenia ludziom co mają tu zamiar pracowac dłużej.(chyba ze lubią gnębienie psychiczne,co w tym zakładzie jest to na porządku dziennym) |
_________________ Żyj tak jakbyś miał umrzec jutro,ucz się tak jakbyś miał życ wiecznie... |
|
|
|
|
 |
kabanos39

Dział: tłocznia
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:32
|
|
|
| Co mnie w tej fabryce zawsze roz(...) to że każdy coś wie każdy coś widział ale nikt nie pójdzie z tymi rewelacjami np. do prokuratury czy sądu bo "to i tak nic nie da". Nie kocham tego zakładu bo i nie mam za co, ale jak czytam te płacze to rzygać mi się chce bo wiem że nigdy ale to nigdy nie powtórzycie tego w realu. |
_________________ kabanos |
|
|
|
|
 |
antymoobing

Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 22:13
|
|
|
| kabanos39 napisał/a: | | Co mnie w tej fabryce zawsze roz(...) to że każdy coś wie każdy coś widział ale nikt nie pójdzie z tymi rewelacjami np. do prokuratury czy sądu bo "to i tak nic nie da". Nie kocham tego zakładu bo i nie mam za co, ale jak czytam te płacze to rzygać mi się chce bo wiem że nigdy ale to nigdy nie powtórzycie tego w realu. |
Bo każdy się boi poprostu pójśc z prawdą i zgłosic to w takich instytucjach.Jeżeli dana osoba szumi za dużo to automatycznie zostaje uciszana w sposob taki że w pracy nagle okazuje sie najgorszą pod każdym względem. A tu że babola puścił,że tam coś zle zamontował... itp. Czyli wiąże się to poprostu z utratą pracy. A nie wspomne już o związkach i o tych ludziach co należą do nich, (mowa o pracownikach kontraktowych)myślicie że przełożeni nie wiedzą że do nich należycie?Taki groupleader wie kto jest a kto nie przecież. I takim ludziom życze powodzenia co do następnej umowy.a nie wspomne o stałej umowie... |
_________________ Żyj tak jakbyś miał umrzec jutro,ucz się tak jakbyś miał życ wiecznie... |
|
|
|
|
 |
kabanos39

Dział: tłocznia
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 15:37
|
|
|
Pewno masz rację. Ja jednak uznaję tylko 3 możliwości:
1)akceptuję układ i nie wychylam się z szeregu
2)walczę o swoje nawet jeśli wiem że może mnie to sporo kosztować zgodnie z zasadą że lepiej mieć obitą mordę i zachować twarz niż na odwrót
3)zwalniam się i szukam szczęścia gdzie indziej
Poza tym nie lubię biadolenia. |
_________________ kabanos |
|
|
|
|
 |
|
|
bombelek

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 00:02
|
|
|
Kabanos, rozumiem, że Ty należysz do tej pierwszej grupy wymienionej przez Ciebie?
powiem Ci, że ja i jescze kilku innych dużo próbowaliśmy zrobić i mówię zawsze to co mi leży na wątrobie za co jak ktoś tu napisał zawsze na mnie coś znajdowano aby uwalić ocenę. Niestety, efekt moich starań był marny; albo grochem o mur albo ( i tak było z reguły ) większość należała tak jak Ty do 1 grupy i w ostatniej chwili się wycofywali. Teraz już mi się nie chce po prostu, pracy szukam a co do biadolenia...choćbym nawet biadolił to takie moje prawo.
[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 01:05 ]
Odnośnie tych fałszowanych zaświadczeń to Solidarność o tym wie i mam nadzieję, że coś z tym robią. |
_________________ "Nadzieja matką głupich? Nie! Wręcz przeciwnie, nadzieja to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość." |
|
|
|
|
 |
|
|