|
PROTEST |
| Autor |
Wiadomość |
BONUSIK

|
Wysłany: Sob Lip 22, 2006 09:52 PROTEST
|
|
|
Bo znów powiecie, że o niczym nie wiedzieliście.W ramach ewentualnej akcji przewidujemy następujące formy protestu:...
Noszenie opasek koloru czerwonego na rękawach koszul, fartuchach,Czapkach itp. W dniach 24-28 Lipiec 2006 przeciwko tym, którzy bez naszej zgody chcą reprezentować nas w Radzie Pracowników, GM Manufacturing Poland
Domagamy się Się: Usunięcia samozwańczych reprezentantów pracowniczych ( nazwiska poniżej) lub ogłoszenia ze jest to rada pracownicza NSZZ Solidarność niemająca poparcia załogi • CIEBIERA Sławomir
• GÓRECKI Mirosław
• KOPIEC Marek
• MALATYŃSKI Arkadiusz
• SZYMURA Franciszek
• POTEMPA Robert
Przeprowadzenia wyborów by załoga sama mogła Sie wypowiedzieć, kto ma ją reprezentować.
PROŚBĄ DO WSZYSTKICH, KTÓRYM NIE JEST OBOJENTNE, KTO ICH REPREZENTUJE PRZEKAZUJCIE INFORMACJE O FORMIE PROTESTU WASZYM KOLEGOM NA WSZYSTKICH WYDZIAŁACH NIE DAJMY SOBĄ POMIATAĆ
,,CYTAT”
,,Jeśli ludzie pracy mają uwierzyć w sens istnienia związków zawodowych, zaangażować się w ich działalność i uczestniczyć w organizowanych przez ruch związkowy protestach, muszą widzieć, że działalność związkowa przynosi im natychmiastowe, widoczne korzyści. Nie można nakłaniać pracowników do zgody na wyrzeczenia, obniżki wynagrodzeń, redukcji zatrudnienia, a gdy to już się stanie i żadnych korzyści pracownikom nie przyniesie, tych samych pracowników, których namawiało się do uległości i ustępstw, podrywać do walki.
[ Dodano: Sob Lip 22, 2006 12:27 pm ]
SORKI nie wiem dlaczego 2 x to samo |
|
|
|
|
 |
|
|
alfredo

|
Wysłany: Sob Lip 22, 2006 23:15
|
|
|
| aleś ty głupi gościu jest !!!!! |
|
|
|
|
 |
BONUSIK

|
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 10:00
|
|
|
| alfredo napisał/a: | | aleś ty głupi gościu jest !!!!! |
A co na liscie jesteś |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 10:46
|
|
|
i widzisz BONUSIK to jest przykład tego o czym napisałem ci na PM
ludzie generalnie maja to głęboko gdzieś, im jest dobrze tak jak jest z tym ze potem dostana podwyżkę 0,0005% i oczka się otworzą, kto im to załatwił. większość tylko skamleć potrafi jak się kasa nie zgadza ale zrobić coś żeby bylo inaczej po co
ich bardziej interesuje który GL, TL albo TM spółkuje, z którą z dziewczyn, kto komu włazi do tyłka dla awansu lub lepszej oceny. to jest ich życie i jego sens. a ty chcesz kruszyć kopie i nadstawiać piersi wiekszość mimo ze twierdzi inaczej ma juz zrobiona papkę z mózgu przez firmę i przez związek. żyją dniem dzisiejszym a jedyna przyszłość jaki ich interesuje to weekend i to że beda z kumplami mogli znowu chlapnąć po piwku, a co będzie z rok, dwa, kogo to rusza. dopiero jak ten rok mija budza się z obiema łapami w nocniku. tego juz nie zmienisz. daremny twój trud
mówię ci odpusć sobie to dziłanie, nie warto, nie ma dla kogo tego robić. ja zrobie tylko jedno w przyszłości a mianowicie to o czym ci napisałem. |
|
|
|
|
 |
a

|
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 14:28
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | ja zrobie tylko jedno w przyszłości a mianowicie to o czym ci napisałem. |
Przestaniesz pisać i pozbawisz świat codziennej dawki swoich infantylnych filozofii i pierdół?
Jeżeli tak, to pospiesz się proszę z realizację obietnicy. |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 14:29
|
|
|
Wiesz czemu ludzie nic nie chcą robić?
Bo najchętniej rzucili by tą pracę jakby tylko mieli dokąd pójść.I przepychanki typu kto będzie w radzie mają gdzieś. |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 14:39
|
|
|
| a napisał/a: |
Przestaniesz pisać i pozbawisz świat codziennej dawki swoich infantylnych filozofii i pierdół?
|
czekam na dawkę twoich glebokich filozoficznych przemyśleń |
|
|
|
|
 |
|
|
memberek

Dział: body
|
Wysłany: Pon Lip 24, 2006 18:20
|
|
|
Bonusik widzę że ty niezły dupowłaz jesteś że takie pierdoły piszesz.Zapraszam na Body to ci chłopaki wytłumaczą parę rzeczy. |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
BONUSIK

|
Wysłany: Pon Lip 24, 2006 19:03
|
|
|