|
Przyjecie się do pracy do NGK |
| Autor |
Wiadomość |
Arek00

Dział: Inne
Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 10:14 Przyjecie się do pracy do NGK
|
|
|
Witam
Czy jest możliwość przyjęcia sie do NGK Ceramiks omijając "adecco" czyli bezposrednio pod "Ceramiks" Prosze o informacje jak to zrobic? |
|
|
|
|
 |
|
|
OgóR

Dział: SCG II
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 22:15
|
|
|
Nie wiem jak tam u Was ale zapewne takiej możliwości nie ma.
Tak samo było ze mną byłem na rozmowie prosto w SCG II załatwione miałem przez kumpla przyszedłem na rozmowę i na drugi dzień zadzwoniła do mnie babka z Biznes Partnera że mam przyjechać podpisać umowę.Zapewne tak samo wygląda sprawa z Adecco |
|
|
|
|
 |
Arek00

Dział: Inne
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 13:41
|
|
|
Dla mnie przyjmowanie sie przez firmy posredniczace to jest strata czasu i pieniedzy .Ja przyjmowałem sie do firmy "Mecalux" bezposrednio w kadrach "Mecaluxu" dostałem odrazu konkretna stawke i konkretna umowe po trzech miesiacach pracy a ta prace pytam sie dla zony. Ja mysle ze jezeli człowiek cos soba prezentuje i ma cv na pare stran to musi dawac zarabiac posrednikom.
Pozzdrawiam |
|
|
|
|
 |
ojciec kgn

.jpg)
Miejsce pracy: NGK Ceramics
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 18:41
|
|
|
| Z tego co wiem to przyjęcia zarówno przez Adecco jak i bezpośrednio do NGK na stanowiska produkcyjne są wstrzymane, ale CV i motywacyjny zawsze warto złożyć. |
_________________ robię to co muszę ale myśle o czym chcę |
|
|
|
|
 |
Counter Strike

Dział: KWK
|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 16:43 Re: Przyjecie się do pracy do NGK
|
|
|
| Arek00 napisał/a: | Witam
Czy jest możliwość przyjęcia sie do NGK Ceramiks omijając "adecco" czyli bezposrednio pod "Ceramiks" Prosze o informacje jak to zrobic? |
Witaj !! Po pierwsze zadaj sobie pytanie czy naprawde warto sie dostac do tej firmy to raz. Moze zasiegnij informacji lub poczytaj na forum opinii co sie tutaj dzieje. To moja rada na poczatek.
Jednak nie ukrywajmy wielu ludzi sie zwalnia z KGN wiec niebawem mozesz dostac zaproszony do zasilenia szeregow ufff firmy oczywiscie pod Adecco.
Ale nie zapominaj Tu jest szansa na wiele na cuda rowniez ale rada jest jedna tzw. zloty srodek na osiagniecie celu ktory sobie obierasz..
LIZESZ ............. PUCUJESZ SIE.............. KAPUJESZ..............
Ogolnie mowiac zalosne sposoby osiagniecia czegos.
Tak niestety wielu zostalo wyroznionych koszulami mimo swojej ubogiej wiedzy. ZALOSNE |
|
|
|
|
 |
gosciu

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 10:24
|
|
|
| do ngk nie ma przyjec sa zwolnienia ktore polega ja na tym ze zmuszaja cie na zmiane dzialu na piece bo wiedza ze i tak sie zwolnisz sam bo ci nie pasuje praca po 12 h. jakie to proste rozwiazanie dla pracodawcy szybko sie pozbyc pracownikow a podobno firma zaczyna o nas dbac chyba w ten sposob ze sie zwalniamy i siedzimy w domu bo tam nam nic nie grozi |
|
|
|
|
 |
Counter Strike

Dział: KWK
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 19:15
|
|
|
| No to przykre slychac juz o tym podejciu do pracownika i przezucaniu na piece. No coz zal. Jak wiekszosc wie juz sie skonczylo dbanie o ludzi. Nagle sie okazuje ze jest nas za duzo. Zastanawiam sie tylko co sie bedzie dzialo jak wiekszosc ludzi starej kadry sie zwolni co KGN poczyni ale coz zawsze moga zasilic szeregi ludzmi z Adecco ale co poniekturzy soba reprezentuja. Ja pracowalem z nadziejami i mozliwoscia rozwoju i co wielkie Psinco tylko jakies nowe plany firmy ktora dobitnie pokazuje nam ze niewiadomo kiedy niewiadomo gdzie przezuca lub spowoduja ze bedziesz mial dosc i sie sam zwolnisz.... |
|
|
|
|
 |
|
|
LORD VADER

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 11:35
|
|
|
| na obecny dzien przyjecia sa wstrzymane co mi wiadomo ,bo pracuje z wieloma z adecco i oni to wiedza.wiadomo jednak ze ludzi z niektorych dzialow beda przerzucani na piece jak i z 3 hali.na piecach nie ma kto pracowac,tylko nikt nie chce o tym mowic,wiec patrzcie bo morzesz byc ty lub twoj kolega. |
_________________ PRZEJDZ NA CIEMNA STRONE MOCY |
|
|
|
|
 |
Bubel

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 15:58
|
|
|
| Z tego co wiadomo to tak jak kolega mówi z 3 hali przezucaja gdzie indziej , najczesciej na piece bo tam brakuje ludzi , tylko ze wiekszosc z nich sie odrazu zwalnie bo robci po 12 godzin nie pasuje wszystkim nei kazdy zyje kgn , dlatego jak zwolni sie troche ludzi a 3 hala znow zostanie otwarta to przyjecia beda , tylko kiedy ? to juz zostaje wielka niewiadoma |
|
|
|
|
 |
yawasaka

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 17:54
|
|
|
| Konkurencja wzielaby wiekszosc z nas z otwartymi ramionami. Saint Gobain Abrasives odzial produkcji DPF'ow. Rekrutacja trwa. Szkoda tylko ze w Kole... Niech szlag, za daleko! |
|
|
|
|
 |
gosciu

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 07:51
|
|
|
| Saint-Gobain Abrasives z siedzibą w Kole to największy w Polsce i jeden z największych na świecie producentów materiałów ściernych wiec dla nas napewno to nie konkurencja. konkurencja to podobno mamy we wrocjawiu |
|
|
|
|
 |
LORD VADER

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 18:34
|
|
|
Do konca roku 2008 przyjecia do firmy ngk, sa wstrzymane. |
_________________ PRZEJDZ NA CIEMNA STRONE MOCY |
|
|
|
|
 |
yawasaka

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 18:52
|
|
|
| gosciu napisał/a: | | Saint-Gobain Abrasives z siedzibą w Kole to największy w Polsce i jeden z największych na świecie producentów materiałów ściernych wiec dla nas napewno to nie konkurencja. konkurencja to podobno mamy we wrocjawiu |
Moze jeszcze nie teraz, ale lada moment bedzie konkurencją.
Oczywiscie wszyscy wiemy czym zajmuje sie abrasives. Ale siegnij glebiej - oddzial produkcji DPF-ow. Juz nazwa mowi sama za siebie i nie trzeba sie niczego domyslac |
|
|
|
|
 |
mroczek

.jpg)
Dział: NGK
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 23:29
|
|
|
| LORD VADER napisał/a: | | Do konca roku 2008 przyjecia do firmy ngk, sa wstrzymane. |
myślę że sytuacja ta potrwa trochę dłużej ..narazie mamy nadkomplet..niestety |
_________________ Nie dyskutuj z człowiekiem prostym, bo sprowadzi Cię do swego poziomu... |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|