PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
rozp**rdol na zmianie "c" assembling
Autor Wiadomość
yawasaka 

Miejsce pracy: NGK Ceramics
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 23:19   

Kurde, ale sie porobilo. Nie bylo mnie tylko chwile a tu takie jazdy. Forum powinno nazywac sie raczej: rozpie..ol na forum kgn. Mowilem o tym tak niedawno, i powtarzali sie juz inni uzytkownicy. Nic tylko zrzedzenie starych bab oraz ze gosc zostal zwolniony z P3 bo sie odzywal na zebraniach hahahahahahahahaha. Co za kretyn to napisal. Czy slyszeliscie zeby kogokolwiek w kgn ktos zwolnil za odzywanie sie na zebraniach??? Bo ja nie slyszalem. Ludzie puknijcie sie w czolo zanim cokolwiek napiszecie.
To co pisze ojciec o tym calym kiblu wc kgn to swieta racja. Sam bym sie chetnie na niektorych temat wypowiedzial. Szkoda ze cos to forum nie dziala. Dlatego pozostalo tepic kretynow na tym forum... niestety

[ Dodano: Sob Paź 25, 2008 00:26 ]
misjonarz napisał/a:

witam co tu tak pusto
czy słyszeliscie o akcjii na inspekcjii
zwolnili kolesia za to ze sie odzywał na zebraniu
i to ma być uczciwe

Pewnie ze slyszelismy. I to na cala hale. Huczalo az sie hala trzesla.
No jasne ze uczciwe. Przeciez odzywal sie na zebraniu. A na zebraniach nie mozna sie odzywac. Pewnie przeszkadzal temu i tamtemu. No i ktos mu morde zamknal.
Koles, przeczytaj jeszcze raz swoj post. Potem wez mlotek, i wykonaj zamaszyste
pierdolniecie w pusty i glupi leb.

Cytat:
to po h***j sa te zebrania

Jak to? Nie wiesz po co sa zebrania? Robia je dla jaj.

Cytat:
chyba po to zeby sie zapytać to co sie chce
jednak widać ze jest inaczej
wiec jesli tam pojdziecie to lepiej nic nie mówcie bo mozecie dostać papiery
czy słyszeliscie cos o tym??

Slyszelismy tylko tyle ze bedziesz nastepny

mroczek 

Dział: NGK
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 23:38   

no z tym wc forum to koles przesadzil - mowie o prywatnej wiad. ktora otrzymalem od zabanowanego juz pikerka - przeciez mozna zalozyc osobny temat o plotkach i po sprawie; ci ktorzy by chcieli to by czytali a reszta nie musiala by sie denerwowac i pisac na kolorowo...
ostatnio problem z przeplywem informacji dostrzegl moj czerwony wiec cos jest na rzeczy a wiemy skad biora sie plotki ...
koniec OT - wracamy do glownego tematu, ktorym jest problem na assemblingu a nie plotki czy zwolniony kolo z p3
Szczebel napisał/a:
jak każdy temat ma się zaczynac od słów bo ja słyszałem ... od tego.... i od tego..... to na psy zejdzie nie kgn

poczytaj fora innych zakladow pracy to zobaczysz ze to norma... piszac za kazdym razem posty tego typu nic nie wskórasz, co najwyzej stracisz czas na pisanie...jak juz nie chcesz w tym uczestniczyc to po prostu nie odpisuj jezeli nie wiesz nic na ten temat i problem rozwiazany.... plotki kraza kazdego dnia - czesc sie potwierdza ale wiekszosc jest wyssana z palca - takim juz jestesmy narodem, ktory lubi czytac FAKT, SE i inne plotkarskie serwisy wiec nie dziw sie ze tu dzieje sie to samo ;p

yawasaka 

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 12:47   

Cytat:

poczytaj fora innych zakladow pracy to zobaczysz ze to norma...

Oczywiscie ze norma. Tzn. dla mnie nie jest norma gdzie na forum gliwickiego jopla caluteńki, dlugi temat przeznaczony jest na opierdzielenie dupy jednemu pracownikowi o ksywce "Mamlas". Dla mnie to jest nienormalne. Najlatwiej jest tchorzliwie, ukrywajac sie pod ksywka, opierdolic komus dupe na forum zamiast pojsc do niego i zalatwic to jak mezczyzna (nie mam na mysli sparringu ;) ))

baranek 

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 18:43   

Powraca temat pracy na przerwie , podobno to ma wejsc na stale i tylko od nas zalezy czy sobie na to pozwolimy

LORD VADER 

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 19:08   

baranku

Wiem od kolegi ze na assemblingu jest to stosowane nagminnie,bo maszyny sie psuja i nie daja rady produkowac blokow, to nadrabiaja na przerwach sniadaniowych,a smerfy sa tym faktem juz wkur...ni,wszystkie 3 zmiany tak robią,zeby sie wyrobic.

mroczek 

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 19:37   

i tak mamy zapelnione magazyny a kaza nam jeszcze targert robic ;pp
pewnie wam zmienia z przerwy stalej na rotacyjna... tylko wtedy pierwsza hala ktora nie ma tego typu problemu bedzie robila 110% normy ;pp

Szczebel 

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 19:39   

a dlaczego skoro wyrabiają normalnie i bez problemu
moim zdaniem nalezy maszyny ponaprawiać !

mroczek 

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 19:42   

to jest wyjscie tylko jak widac ktos tego nie rozumie...

SASHA 

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 19:49   

Bubel napisał/a:
Wydaje mi sie ze sprawy zachodza tu troche za daleko , nie mozna obwiniac kogos ze daje dupy na podstawie tego ze ma ktos wyzsza ocene czy cos takiego , sam nie znam sytucji dokladnie ale mysle ze , to ze ktos wchodzi w tylek zoltemu , slucha sie go jak piesek i biega za nim to nie znaczy ze dochodzi do jakis inicjacji sexualnej nie przesadzajmy. Mozna sie pozalic ze ktos jest taki czy taki ale nie odrazu wyzywac od szmat itp itd

Ja jestem kobietą i wiem jak faceci podchodza do sparawy jak kobieta ma dobre oceny(chcę tutaj zaznaczyć że nie znam tej dziewczyny i nie wiem jak pracuje i jakie są jej relacje z żółtym)to odrazu daje.nie wszystkie takie są fajnie że co niektórzy jednak trzeźwo patrzą.....

Szczebel 

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 21:29   

to co piszesz nie jest tylko na naszym dziale czy tylko w kgn
takie myślenie można spotkac na każdym kroku CHORE MYŚLenie!
jesli ktoś się stara lub ktoś moze zrobic coś więcej niż własne obowiązki to od razu jest dupowłazem!

co za parodia, przyznam że pracuję z poje.....ami.

SASHA masz racje i myślę że nie masz ttak ciekawie z ludzmi. :shock:

SASHA 

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 17:44   

Szczebel napisał/a:
to co piszesz nie jest tylko na naszym dziale czy tylko w kgn
takie myślenie można spotkac na każdym kroku CHORE MYŚLenie!
jesli ktoś się stara lub ktoś moze zrobic coś więcej niż własne obowiązki to od razu jest dupowłazem!

co za parodia, przyznam że pracuję z poje.....ami.

SASHA masz racje i myślę że nie masz ttak ciekawie z ludzmi. :shock:

:???: :???: :???: :???: :???: :???:
ja mam chyba najlepsze jakie może być podejście do tego tematu mam gdzieś to co mówią jak mogę chętnie pomogę obojętnie czy to facet czy kobieta czy żółty czy niebieski.jesli ktoś jest miły dla mnie ja jestem miła dla niego.tyle.niektórzy się doszukują zaraz jakiś ukrytych celów czasem słyszę komentarze ale ja mam to naprawdę w dalekim poważaniu robie tak jak uważam mam własny rozum i własne zdanie.

Szczebel 

Wysłany: Pon Lis 03, 2008 20:14   

shasho masz rację i jeszcze raz ją przyznam :)

z takim podejściem można pracować !

ojciec kgn 

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 01:01   

SASHA napisał/a:
robie tak jak uważam mam własny rozum i własne zdanie.

To mi się podoba, to zdanie na slogan dla niektórych zarządzających w tym zakładzie.
W sumie to właśnie jest ta nieznana formuła asertywności.
Przełożeni widzą w tym tylko krytykę, z którą sobie nie dając rady starają się pozbyć takiego osobnika. Nie widza w tym Krytyki Konstruktywnej, bo skoro ktoś umiejętnie mnie krytykuje, to wiem, że coś robię nie tak jakby tego oczekiwano, ale w realu wygląda to trochę inaczej.
No cóż wiemy, że z takim nastawieniem trudniej się pracuje, chyba, że mamy zgraną grupę i cele wyznaczone są realne, jednak brakuje za wykonane zadania zwykłej marchewki, czegoś co nazywa się pochwałą, tak trudno to innym przychodzi, że aż żal. Dlaczego przełożonym tak trudno pochwalić podwładnego? Przecież i tak jedziemy w tym samym wagonie tylko na różnych miejscach.
Już kiedyś myślałem o założeniu takiego klubu dla Konstruktywnie Krytycznych, jednak mało jest ludzi potrafiących głośno o tym mówić, by nie zostać ukarani złym spojrzeniem swojego przełożonego i to mnie boli najbardziej.

SASHA 

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 18:39   

mam prawo mieć własne zdanie bo po pierwsze jestem człowiekiem a dopiero potem pracownikiem" myslę więc jestem " z jego wyrażaniem jest juz niestety nieco gorzej bo jak wiadomo przełożeni wola gdy się z nimi zgadza a nie wyraża jakieś własne poglądy.Sami też stosuja wobec nas dyplomację w szerokim pojęciu czyli mówią właśnie to co chcemy usłyszeć co nijak ma się do prawdy to tzw" mydlenie oczu"
nie dziwi mnie więc zachowanie ludzi sama była swiadkiem jak eliminuje się takie osoby które zbyt często się odzywają nawet gdy mają racje ida do usunięcia w pierwszej kolejnosci na inny dział lub zmianę wiadomo doswiadczenie uczy, więc własne poglądy chyba lepiej zachować dla siebie. :sad: moze to mało odwazne a raczej to tchórzostwo ale chyba rozsądniejsze...... :sad:

ojciec kgn 

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 21:56   

Właśnie znowu muszę się z Tobą zgodzić, ciągle mam problemy z moim "niewyparzonym pyskiem" a najgorsze jest to, jak piszesz, że mydlą nam oczy, boją sie powiedzieć konkretnie co im leży na sercu.
Ja osobiście już nauczyłem sie wysłuchiwać krytyki od swoich przełożonych, bo pozwala mi to na pewne zmiany, oczywiście jeśli dotyczą mojej pracy, i powiem, że coraz lepiej się nam pracuje, sądzę, że mam u nich zaufanie, że jeśli tylko jest problem rozwiązujemy go razem, może nie jest to idealna grupa, ale jest świetna, dlatego zaczyna być tez roz...na bo komuś się to nie podoba. To że potrafimy razem mówić o sprawach krytycznie, że ukazujemy błędy jakie są i mówimy jak je poprawić. Ale to długa historia, która się toczy nadal.
Może faktycznie lepiej będzie być rozsądnym i milczeć?

Odpowiedz do tematu