PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
rozp**rdol na zmianie "c" assembling
Autor Wiadomość
mroczek 

Dział: NGK
Miejsce pracy: NGK Ceramics
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 22:45   

SASHA napisał/a:
nie dziwi mnie więc zachowanie ludzi sama była swiadkiem jak eliminuje się takie osoby które zbyt często się odzywają nawet gdy mają racje ida do usunięcia w pierwszej kolejnosci na inny dział

też byłem świadkiem takiego zachwoania i wcale mnie to nie dziwi... nie wiem co jeszcze mnie może w tej firmie zdziwić ...
ojciec kgn napisał/a:
Może faktycznie lepiej będzie być rozsądnym i milczeć?

hmm czy ja wiem czy milczeć... przecież pracujemy tu razem, spędzamy sporą część czasu w pracy więc chyba mamy prawo do wyrażania swojej opinii...i stwarzania przyjaznego dla siebie otoczenia... bo nie od dzis wiadomo że dobrze pracujący smerf to usmiechniety smefr :D każemu przyda się trochę konstruktywnej krytyki, pytanie czy każdy z nas potrafi jej wysłuchać i wyciągnąć z niej wnioski? pod tym względem z "współpracy" niewielu z nas powinno dostać OS...
ojciec kgn napisał/a:
ciągle mam problemy z moim "niewyparzonym pyskiem

wiem że w takich firmach należy sie dostosować do panujących warunków... jednak niech powiedzą nam to otwarcie że to oni tu rozdawają karty i jeżeli nie pasują nam warunki gry to możemy się z niej wycofać... ja tego od kompetentnej osoby nie usłyszałem więc chyba mamy prawo wyrażać swoją opinię na dane tematy ...

ojciec kgn 

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 09:18   

Prawo mamy ale ktoś ma tu immunitet i jego prawo i zasady nie obowiązują.

SASHA 

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 16:56   

:D każemu przyda się trochę konstruktywnej krytyki, pytanie czy każdy z nas potrafi jej wysłuchać i wyciągnąć z niej wnioski? pod tym względem z "współpracy" niewielu z nas powinno dostać OS...

:wink: :wink: :wink: :wink:
tak, ale oby ta krytyka była konstruktywna.powinnam mieć przecież prawo nie zgodzić się ze swoim przelożonym i mieć własne zdanie ze wszystkim można dojść do kompromisu na tym to powinno polegać.a w praktyce to wygląda niestety tak że jeśli masz inny pomysł na zrobienie tego czy tamtego to stajesz się niewygodny.

ojciec kgn 

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 20:07   

No niestety talk jest bardzo często :cry:

Szczebel 

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 13:04   

ale byłoby cudnie gdyby to co pisze sahsa nie było problemem
kiedy wszyscy potrfiliby się dogadać ze sobą
nied było żadnych barier i każdy byłby dla siebie miły

o kurde co ja pisze?

SASHA 

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 17:28   

tak było by wspaniale hahaha niestety świat nie jest tak pięknie skonstruowany a już na pewno nie nasza kochana fabryka gdzie spotykają się różne charaktery i charakterki.są ludzie którzy odrazu nastawiają się na ""nie "" czyli tzw marudy które co by się nie stało i i tak są zawsze przeciw.nie znosze takich ludzi ciągle narzekają , nie możemy wymagać niemożliwego ale zawsze warto podyskutować, porozmawiać mi np. jak sobie tutaj popłacze na tym forum to od razu mi lepiej bo w pracy ani w domu tego nie robię tutaj daje ujście moim negatywnym uczuciom. :wink:
może i czytaja to nasi przełożeni jako zakąska do porannej kawki mam to w nosie ale i tu się da znaleźć pewien pozytyw że może ktos tam ruszy głową i wyciągnie wnioski które może będą korzystne dla nas. :idea:

mroczek 

Dział: NGK
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 23:17   

od czasu gdy to forum zostalo wskrzeszone to mimo tego wszytkiego co tu sie pisze niektorzy zmienili podejscie do pracy i swoich wspolpracownikow- ten kubel zimnej wody byl potrzebny ...szkoda tylko ze jest nas tu tak malo bo wtedy rozmowa mogla by byc jeszcze ciekawsza
Szczebel napisał/a:
ale byłoby cudnie gdyby to co pisze sahsa nie było problemem
kiedy wszyscy potrfiliby się dogadać ze sobą
nied było żadnych barier i każdy byłby dla siebie miły

utopia:D jesteśmy rozni, w roznym wieku wiec to raczej nie mozliwe do zrealizowania- jedyne co nam pozostaje to stac sie jakos dogadac, co wiem po sobie nie zawsze jest proste bo kazdy z nas ma racje :D

jutro zebranie, na ktorym z deklaracji wspolpracownikow bedzie zadziwiajaca wysoka frekwencja ;pp

Odpowiedz do tematu