|
rozp**rdol na zmianie "c" assembling |
| Autor |
Wiadomość |
mroczek

.jpg)
Dział: NGK
Miejsce pracy: NGK Ceramics
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 19:21 rozp**rdol na zmianie "c" assembling
|
|
|
oryginalny tekst skopiowany z forum naszej klasy uzytkownika o imieniu krzysztof;p
| Kod: | Kurcze nie wiedziałem nawet że tu takie rozmowy się prowadzi a tu niewygodny Michał (czyt. Majkel) też rzuci pare słówek :) Bardzo mi przykro dziewczyny że się z wami stało jak stało... ja "zrozumiałbym" całe to zamieszanie z wyrzucaniem dziewczyn z P4 jakby nie jeden fakt, mam na myśli to że od początku wiedziałem że na zmianie C będzie coś kombinowane czyli np. moja była dziewczynka odejdzie ;) bo przewidzieliśmy to i natychmiast interweniowaliśmy u kierownika. Czym to się skończyło? niczym... I tak magiczne dziewczyny zostały jak podejrzewaliśmy od początku (Edyta, Stasia, Magda) A między innymi Justyna poszła która miała wiedzę za te 3. Na zmianie C jest hmmm rozp**rdol. Są osoby nie potrafiące nic praktycznie poza podstawami mają świetne oceny bo są lubiani przez przełożonych. Powiem wam tyle że jak wiedziałem że jestem na wylocie przemierzyłem praktycznie wszystkie linie bo tak samo jak S. i B. nie miałem swej linii i zastępowałem gdzie było miejsce. Są ludzie którzy chcą się uczyć podnosić swoją wiedzę itd ale co z tego jak wszyscy mają to w dupie byle zrobić święty target. Tutaj pozdro dla Michała C. To jest przykład gościa inteligentnego, efektywnego itd itp ale co z tego jak nikt go niczego nie uczy tylko "wsadzaj te segmenty w maszyne" Ale trochę odbiegłem od tematu :D tak czy siak szkoda że się stało z wami tak dziewczyny. Na zmianie B było wiele dziewczyn które były skarbem tego działu. No ale cóż sam teraz jestem na Coatingu hehehehehe Mam tylko nadzieje że Sebastian S. zrobi tam odpowiedni porządek i skończą się wielkie układy. Na początek bym sobie na ich miejscu zadał pytanie czy np. Justyna i Jola które są obecnie na hali C nagle zrobiły się takie dobre? Jagoda z tego co ja wiem też była dobrym pracownikiem jak pewnie większość z was dziewczyny. To tak z punktu widzenia żółtego.
Powodzenia |
i teraz nikt nie moze powiedziec ze ja czy bubel tylko narzekamy...ci z p4 to dopiero maja przeje***e
Usunięto nazwiska |
_________________ Nie dyskutuj z człowiekiem prostym, bo sprowadzi Cię do swego poziomu... |
|
|
|
|
 |
|
|
gosciu

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 07:31
|
|
|
| co do tego pana ptaszka to mysle ze parzadku to on nie zrobi .na dzien dobry nas oklamuje dlaczego staje jedna linia niby maszyning sie nie wyrabia bo jedzie taki model co go sie mniej robi a ja wiem ze oni go wlasnie nie robia .a co do dziewczyn to czerwony zostawil sobie te ktore lubi a nie te co dobrze pracuja i tak jest ze wszystkimi.z dzobakami (walus i mocek ) chodzi na setki o ktorych nikt na dziale nie wie |
|
|
|
|
 |
Bubel

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 11:15
|
|
|
| No prosze a myslalem ze u mnie jest tragicznie ale widze ze te P4 ma dopiero kiche , coz pozostaje mi jedynie wspolczuc pracownikom na tej hali ze zmiany C. Pamietajcie walczcie z dupowlazami bo przez takich ludzi tylko my mamy gorzej. A to co gosciu napisal to obiło mi sie o uszy od kolegi ze juz dawno tam nie bylo soboty , tymczasem dziobaki zawsze chodza , dla nich zawsze znajdzie sie zajecie. A co do tego nowego kierownika to chodza o nim gadki po firmie i chyba lepiej to miec niebedziecie ... Pozdro |
|
|
|
|
 |
mroczek

.jpg)
|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 12:46
|
|
|
| gosciu napisał/a: | | z dzobakami (walus i mocek ) chodzi na setki o ktorych nikt na dziale nie wie |
hehe ale jaja - oficjalnie sobót nie macie a jdnak zawsze ktos sie znajdzie który się pojawi w sobote - ciekawe co na to wasz nowy biały?? moze ktos powinien interweniowac w tej sprawie... dla mnie wasz czerwony za takie przekrety powinien zostac oddelegowany do urzedu pracy by mogl sobie poszukac nowego zajecia...
PS.. widze ze nie mowimy juz ogolnikowo tylko jedziemy po imionach, ksywkach czy nazwiskach...ciekawe czy sami zainteresowni to czytaja, a powinni, bo kiedys szklanka się przeleje i bedzie juz za pozno na jakiekolwiek tlumaczenia .... |
_________________ Nie dyskutuj z człowiekiem prostym, bo sprowadzi Cię do swego poziomu... |
|
|
|
|
 |
gosciu

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 13:02
|
|
|
| z innych dzialow widza kto przylazi na 100 ,predzxej czy pozniej to i tak wyjdzie |
|
|
|
|
 |
LORD VADER

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 15:04
|
|
|
zmianie "c" assembling
oryginalny tekst skopiowany z forum naszej klasy uzytkownika o imieniu krzysztof;p
Na zmianie C jest hmmm rozp**rdol. Są osoby nie potrafiące nic praktycznie poza podstawami mają świetne oceny bo są lubiani przez przełożonych.
Są ludzie którzy chcą się uczyć podnosić swoją wiedzę itd ale co z tego jak wszyscy mają to w dupie byle zrobić święty target.
Mam tylko nadzieje że Sebastian S. zrobi tam odpowiedni porządek i skończą się wielkie układy.
ja tak sobię mysle ze ten pan. s. jest chyba bialym w rozumieniu i moze cos zmieni ,te uklady ktore tam sie szerza.teraz wlasnie musi pokazac co potrafi
i wziasc sie do pracy na zm. c .mam nadzieje ze nie straci szacunku zwyklych pracownikow nie nalezacych do zadnych ukladow, i wezmie sie za to w najblizszym czasie,czego mu zycze.
walcz z rebeliantami |
_________________ PRZEJDZ NA CIEMNA STRONE MOCY |
|
|
|
|
 |
gosciu

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 15:20
|
|
|
| tylko ze ktos musi sie odezwac do kierownika i powiedziec mu jak sprawy wygladaja , myslicie ze jak wpadnie na chwile na dzial to od razu bedzie widzial jak tu sprawy wygladaja bo ja mysle ze sam nic nie zobaczy |
|
|
|
|
 |
|
|
kostabrava

Dział: jlkjljkl
|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 17:20
|
|
|
| jestem jedna z kobiet która dotknęła sprawa przeniesień mam za soba 3 hale na własne życzenie opusciłam assembling miłam juz dość teraz jestem na innym dziale i jest oki.przyzwyczaiłam się nigdzie nie bedzie dla mnie wprawdzie tak jak na zmianie b na assemblingu ale to juz wspomnienie.zawiodłam sie na ludziach zwłaszcza na białych i czerwonych jestesmy tylko jak pionki które sie przesuwa.wiem że p. skowronek bardzo chciał by dziewczyny zostały na assembligu jako czerwony zawsze chwalił i motywował ale po awansie wydaje mi sie że coś się zmieniło.wierzcie mi oni dbaja wszyscy tylko o swoją d... |
_________________ SASHA |
|
|
|
|
 |
mroczek

.jpg)
|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 22:24
|
|
|
| gosciu napisał/a: | | tylko ze ktos musi sie odezwac do kierownika i powiedziec mu jak sprawy wygladaja , myslicie ze jak wpadnie na chwile na dzial to od razu bedzie widzial jak tu sprawy wygladaja bo ja mysle ze sam nic nie zobaczy |
i tutaj musimy sie wykazac, napewno jest wiecej osob ktore mysla podobnie jak ja, ty czy chocby bubel; u ciebie na dziale tez pewnie sie znajda chetni ktorzy chca cos zmienic ale wstydza sie (a raczej boja sie) wyjsc przed szereg... pamietaj!! w kupie sila!! musimy sie zjednoczyc i zawalczyc o swoja prace bo nikt za nas tego nie zrobi; jesli nie chcemy by bylo tak jest do tej pory, to musimy glosno mowic... nie tylko na tym forum ale przede wszystkim powinien zostac poinformowany kierownik; jezeli jest dobry w swoim fachu to sie rozprawi z ta wszechobecna prywata... gorzej jak wie o tym i to akceptuje :/
a propo tego calego zamieszania chcialbym sie dowiedziec od goscia jak to jest z prowadzeniem produkcji na dziale p4 podczas przerwy? z tego co sie orientuje dzial p4 ma jedna wspolna przerwe, jednak od jakiegos czasu czesc zalogi ma przerwy rotacyjne, narzucane przez przelozonych... bedac na sniadaniu mozna sie bylo na ten temat wiele dowiedziec od niezadowolonych pracownikow... czyzby ilosc przede wszystkim ???:D |
|
|
|
|
 |
gosciu

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 11:57
|
|
|
praca na przerwie to poprostu dziobanie a niektorym dziobaka to jest na reke bo potem jak nikt nie widzi siedzi na przerwie 60 min. a nie 20
[ Dodano: Pon Paź 13, 2008 12:59 ]
ja naszczescie za nie dlugo opuszczam caly ten cyrk i nie bede musial juz patrzec i robic z tymi dziobakami i debilami |
|
|
|
|
 |
LORD VADER

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 18:24
|
|
|
Czytam i tak sie zastanawiam,jak to mozliwe ze na p4 ,pracuje sie na przerwach sniadaniowych,przeciez to jest czas dla pracownikow na zjedzenie posilku a tu czytam ze pracuja, i chodza rotacyjnie na przerwy.dokladnie nie wiem ale czy nie jest to lamanie jakis przepisow.a dlaczego oni jada na przerwach ( maszyny sie psuja,czy wiecej chca zrobic,czerwony im kaze,czy zolty).mam nadzieje ze nie jest to z biura zarzadzenie,bo tym zachowaniem potwierdzili by ze ilosc a nie jakosc.
a z tymi setkami tez macie na dziele przesrane,co ja czytam ,jak caly czas moga przychodzic te same osoby do pracy,tylko nie mowcie ze te osoby nie sa do niezastapienia,kazdego da sie zastapic. |
_________________ PRZEJDZ NA CIEMNA STRONE MOCY |
|
|
|
|
 |
mercedes123

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 07:24
|
|
|
[quote="LORD VADER"]Czytam i tak sie zastanawiam,jak to mozliwe ze na p4 ,pracuje sie na przerwach sniadaniowych,przeciez to jest czas dla pracownikow na zjedzenie posilku a tu czytam ze pracuja, i chodza rotacyjnie na przerwy.dokladnie nie wiem ale czy nie jest to lamanie jakis przepisow.a dlaczego oni jada na przerwach
Na 3 też już są dziobaki i to one narzucają "bez przerw wspólnych" zamieniają się na 20 min z buforowym,żółtym lub obserwatorem a na przewę wychodzisz tak jak oni mają czas jest to w mniej więcej tych godzinach jak ci przysługuje ale sam fakt !!!! ILOŚĆ ILOŚĆ ILOŚĆ byle nie dać plamy i to przy aprobacie przełożonych.Na 3 dopiero jadą 2 maszyny a co będzie dalej???? Tylko zapominamy o sobie o swoich relacjach na dziale które są znikome (niw od dziś wiadomo że to służy poprawie pracy) ile to idzie pogadać jeżeli jestem cały czas na maszynie a przerwy spędzam osobno bo reszta pracuje.Smutne |
|
|
|
|
 |
misjonarz

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 08:00
|
|
|
witam
moim zdaniem to ngk schodzi na psy
dzieki takim jak czerwoniii
no i niektórzy żółci tacy jak na przykład jarek K.
tak sie trzyma tej swojej BLONDYNY,takie ma super oceny,a tak na prawdę to h**a
umie,i ona dostała podwyżke.Za co.że skacze koło niego itd.No chyba że skaczą po pracy razem.Rózne sa kobiety i do wszystkiego zdolne żeby tylko zostac lub dostać podwyżkę.Jeżeli kobiety miały odejść to po cholerę zostały te trzy panie.(na zmianie C)
Państwo w państwie jak to się mówi.Miłe panie oby tak dalej.Ciekawe tylko co zrobicie gdy bedzie taka wiadomosc ze macie isc na piece.Szkoda tych waszych męzów.ale im urosną rogiiii.Pozdrawiam uczciwych. |
|
|
|
|
 |
mroczek

.jpg)
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 12:27
|
|
|
no i zaczelo się ... teraz to kazdy zolty z waszej zmiany musi sie miec na bacznosci i chcac nie chcac czytac to forum - oczywiscie jesli chce byc na biezaco ;p
swoja droga to co sie dzieje na assemblingu jest naprawde porazajace ;/
jesli chodzi o ta ilosc to u mnie jest podobnie choc nie na taka skale jak u was - przeciez sami sobie utrudniacie zycie... predzej czy pozniej ta ilosc przemieni sie w stos ng-ków - jak widac nie jest to przypadlosc tylko drugiej hali bo jak pisze mercedes123 na tzreciej jest podobnie wiec moze jest to narzucone odgornie ?? |
|
|
|
|
 |
|
|
Bubel

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 15:05
|
|
|
| Wy tam musicie miec niezly burdel no i juz jedziecie po ksywach i nazwiskach czyli atmosfera nie jest zbyt wesola , ale dobrze ze tak sprawa wyglada moze kilku zoltych lub czerwony czytaja te forum i zrozumieja co tak naprawde robia zle. Co do tej blondyny slyszalem w opowiadaniach ze dostała ksywe "Jork" jak to uslyszalem to parsknalem smiechem hehe , nie wiem co ta kobieta chce osiagnac biegajac za przelozonym czy tam z kimkolwiek i lize dupsko ale wiem ze tylko zaszkodzi zwyklym pracownikom , jednym slowem chce sie wybic na waszych plecach, radze uwazac na takie osoby. A zapewniam ze nie jest ich malo trzeba tylko dobrze sie przyjrzec ... |
|
|
|
|
 |
|
|