|
Żale |
| Autor |
Wiadomość |
kostabrava

Dział: jlkjljkl
Miejsce pracy: NGK Ceramics
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 17:44
|
|
|
cześć
[ Dodano: Wto Wrz 30, 2008 6:57 pm ]
chciałabym poruszyć jeszcze jeden temat który mi ostatnio podniósł cisnienie do maximum.
wiem ze to mialo byc forum o kobietach a teraz robi się z tego mały misz masz czyli wszystko co mi lezy na wątrobie hahahah.
tak ale wracając do tematu to wcale nie bylo mi do smiechu.
chodzi mi tu o zmiane zasad przydzielania podwyżek.oczywiscie w tej firmie przeplyw informacji to kompletna porażka.zwlaszcza jeśli chodzi o interes pracownika.
ale może opowiem konkretnie o co mi chodzi...
w styczniu zmienily się wiec zasady przydzielania podwyżek ale niestety mało to o tym wiedział nawet jesli chodzi o czerwonych.niestety ja tez o tym nie wiedziałam jesli chodzi o addeco 2 to trzeba byc w nim od 3 miesiecy do pół roku i przy najnizszej stawce czyli jakieś 1780 z groskiem trzeba mieć jeszcze ocenę 3,o mozna dostać podwyzkę na stawke 1900 allllllleeee wlasnie czerwony musi w tym kresie wypisać odpowiedni wniosek zeby ja otrzymać potem pozamiatane.niestety informacja ta tak powoli sie rozchodzila że wiele osób stracila tą szansę UWAGA PRZEZ BRAK WYPISANIA WNIOSKU PRZEZ CZERWONEGO.i ja znowu nie rozumiem tutaj czegoś hmmm jak to jest pracownik ma sie tym wszystkim ineresować?? do cholery po co ci czerwoni jesli oni nic nie wiedzą i wogole jakimcudem coś sie zmienia i nie jest podane do ogólnej wiadomości.Ludzie ............jesli chcecie od nas wymagać to zacznijcie od siebie. |
_________________ SASHA |
|
|
|
|
 |
|
|
shv1

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 18:12
|
|
|
Proszę trzymać się tematu a jeżeli sprawa dotyczy odrębnego tematu to proszę po prostu go założyć.
Przenoszę. |
|
|
|
|
 |
mroczek

.jpg)
Dział: NGK
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 22:29
|
|
|
| i tu postawiłaś dobre pytanie...po co nam czerwoni .. tylko kawka, papierosik i gadka szmatka i to ich cała robota... a jak coś od nich chcesz to słyszysz "nie i ch**" ... ta sama sytuacja była u nas na dziale..jak widać to już staję się normą... |
_________________ Nie dyskutuj z człowiekiem prostym, bo sprowadzi Cię do swego poziomu... |
|
|
|
|
 |
Bubel

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:25
|
|
|
| u mnie na dziale czerwonego widze tylko na dzien dobry i na dowidzenia ( przewaznie na zmianach popoludniowych i nockach ) i czasami jak sie maszyna psuje , gdy ma sie do niego jakas sprawe i idzie do niego on ci tego nie zalatwi, po minucie zapomina co do niego mowiles, o ile go zlapiesz w ciagu pracy bo ciagle siedzi na kawie lub papierosku, 90% czasu pracy nie ma go na stanowisku, na nockach chyba gdzies spi bo przez caly tydzien moze widze go raptem po 10 minut na dzien , jedynie na rannej zmianie widze go czesciej. W pracy nic go nie interesuje oby tylko byl target a reszte ma gleboko gdzies |
|
|
|
|
 |
LORD VADER

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 10:58
|
|
|
| witam,u mnie na dziale jest tak samo,chyba wszyscy czerwoni naleza do tego samego klubu ( nic nie robienia ) bo czesto ich widac w kantynach po 4,5 osob - gadaja o laskach,pierdołach i innych bzdurach.a jak przyjda pod koniec zmiany, pytanie;ile i dlaczego tak malo-a zolty wtedy chce sie roztrzasnac z nerwow. |
_________________ PRZEJDZ NA CIEMNA STRONE MOCY |
|
|
|
|
 |
Counter Strike

Dział: KWK
Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 15:53
|
|
|
Moze niech firma da im podwyzke mobilizujaca do pracy. Moze zarobki ktore otrzymuja nie pozwalaja na pobudzenie poczucia dbalosci o podwladnych (bylych kolegach na ktorych sie wybili i solidnie kierownikowi w pup....e wchodzili)
Wola patrzec tylko na siebie i kierowniczka ktory mu zalatwi wieksza stawke.
Mam taki przyklad nieudolnosci czerwonego na 1 hali.
Przychodzi niebieski do pracy czerwony go zaprasza do siebie i mowi Sory ale nie masz badan musisz isc do domu. Zalatwiaj te badania szybko bo juz jest 2 tygodnie po terminie.
Niebieski zadaje pytanie dlaczego tak pozno i dlaczego nie zostal poinformowany wczesniej. Na to czerwony Jelen - SORY NIE MIALEM CZASU NIE ZAUWAZYLEM . A email dostal z biura jakis czas wczesniej przed badaniami operatora.
Zalosne. ALe jak Pieknie czerwony wychodzi z opresji Bajeruje bialego kabluje kogo sie da przy okazji wspominajac ze popelnil niedpotarzenie bo bym zajety wlasnie informowaniem swojego przelozonego o naruszeniach przepisow i dyscypliny przez innych.
OJJJJ to takie male niedopatrzenie Bialy wybacza bo dobrze miec takiego informatora nie wyciagajac konsekwencji glupoty i nie wypelnienia jego obowiazkow. |
|
|
|
|
 |
LORD VADER

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 07:35
|
|
|
| witam,to jeszcze nic co piszesz na jakims z ostatnich dzialow przylapali czerwonego -niebiescy ,jak spal w toalecie,wchodza do toalety a tam chrapu,chrapu i jak to ciekawosc ,patrza a tam spi krolewicz,a oni kopa w drzwi i ucieczka i tylko slysza wielkie bum i nie wiadomo co bylo potem bo zwiali.trzeba wypytac kolegow lub kolezanek z ostatnich dzialow ktora to sierota byla. |
_________________ PRZEJDZ NA CIEMNA STRONE MOCY |
|
|
|
|
 |
|
|
ojciec kgn

.jpg)
|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 21:50
|
|
|
wiecie co ...
kiedyś chciałem być czerwonym...
ale mi PARTIĘ Lechu Wałęsa rozwiązał
ale jak to czytam to widzę, że jest w podziemiu a działacze w NGK |
_________________ robię to co muszę ale myśle o czym chcę |
|
|
|
|
 |
Bubel

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 15:55
|
|
|
| No i tu macie przyklady idiotow o czerwonym kolorze koszulki , spi w kiblu , przeciez to paranoja jakas , ostatnio wogule doszlu mnie sluchy ze wlasnie zdegradowali jakas sierote z czerwonego koloru za spanie , moze mamy na mysli ta sama osobe |
|
|
|
|
 |
yawasaka

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 17:33
|
|
|
| kostabrava napisał/a: | | i ja znowu nie rozumiem tutaj czegoś hmmm jak to jest pracownik ma sie tym wszystkim ineresować?? do cholery po co ci czerwoni jesli oni nic nie wiedzą i wogole jakimcudem coś sie zmienia i nie jest podane do ogólnej wiadomości.Ludzie ............jesli chcecie od nas wymagać to zacznijcie od siebie. |
A wydaje Ci sie ze pracownik nie powinien sie interesowac? Przeciez chodzi Ci o Twoja podwyzke. Nie zalezy Ci? Oczywiscie ze jest podawane do publicznej wiadomosci. I to nie raz. Trzeba poprostu chodzic na spotkania a nie plaszczyc tylek 30 minut w autobusie ktory i tak odjezdza pozniej. Ja chodze na spotkania dlatego wiem. A jak cos dla mnie nie jest jasne nie boje sie o to pytac. Zal mi sie robi biednych i ucisnionych ktorzy nic biedaczki nie wiedza. Ale jak pozagladasz na spotkaniu przez okno to widzisz jak zapierdylaja do autobusu i na fajke a spotkanie informacyjne (gdzie poruszana jest kwestia ich kasy) maja gleboko w dupie.
O tym zeby komus tylek opierniczyc nie zapominaja ale na spotkanie pojsc po to zeby sie moze czegos ciekawgo dowiedziec to nie ma po co prawda?
Jak czytam takie posty to mam wrazenie ze widze przed soba lale z marketu malujaca sobie paznokcie, opierajaca sie o lade i zarabiajaca tysiac zlociszy. Z jej miny wynika iz tak naprawde nic ja wiecej nie interesuje procz malowania sobie wlasnie tych paznokci. Zygac mi sie chce :/ |
|
|
|
|
 |
Bubel

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 18:46
|
|
|
| a mi sie chce zygac jak czytam te twoje wazeliniarskie wypociny Yawasaka , widac ze chodzisz na zebranka bardzo duzo wiesz , a moze informuje cie czerwony ktoremu ładnie sie pucujesz ? bardzo duzo ludzi to widzi i wie ze w naszej firmie tylko lizanie dupy moze doprowadzic cie do dobrych ukladów , ja takich nie mam bo nawet nie rozmawiam ze swoim czerwonym nie mam z nim zadnych tematow i nawet nie chce miec a z tego co widze to ty jestes wielce poinformowany , szkoda tylko ze cene swego dupska |
|
|
|
|
 |
Czytywiesz

Dział: Machining
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 19:12
|
|
|
Czesc Witam wszystkich
Po pierwsze nie wiem co wam daje narzekanie na forum. Po drugie kazdy wie jak jest i takie zale nic nie dadza oprocz tego ze jutro kierownictwo od 8 rano bede mieli co poczytac do kawki, a poza tym czemu biali maja cos zmieniac ? obojetnie kto byl by czerwonym, zoltym to i tak bedzie to samo. punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Kazdy kierownik chce aby jego dzial byl ok a jak nie jest to zeby dla innych tak wygladal. jest target, nie ma afer albo sa tuszowane yeld sie zgadza jego rachunek 10go kazdego miesiaca tez to po co ma robic problemy przede wszystkim SOBIE? ludzie darujcie sobie te pisanie bo tylko dostarczacie rozrywki. pozdro ide zjesc bo jade do tyrki |
|
|
|
|
 |
krzyp

Dział: Body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 22:35
|
|
|
| Czytywiesz, jeżeli uważasz że dyskutowanie nie ma żadnego sensu to sobie daruj i wracaj do posiłku. Ja jednak uważam że bez dyskusji nie ma szans na zmiany i jest ona konieczna jesli ktoś chce żeby było lepiej. |
|
|
|
|
 |
ojciec kgn

.jpg)
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 15:33
|
|
|
Taki to my naród, że dyskutować lubimy i najczęściej jeszcze oczerniać i obrażać innych. Ja tego nie zmienię, ale nie robiąc nic nie zmienię niczego. Osobiście uważam, że pomysły, które tu są prezentowane są do przemyślenia, podyskutowania i wcale nie takie głupie by je nie starać się wprowadzić w życie.
Może nie przejdą, może i są trudne, drogie itd. ale dają jakąś ocenę sytuacji.
Proszę was o jedno, nie plujcie na siebie, bo to tylko prowadzi do uśmiechów, tak jak jedni nie czuja potrzeby być obecni na spotkaniach tak inni nie przejmują się tymi naszymi problemami a powinni, bo to oni mają te załogi pod sobą i w ich interesie jest by człowiek godnie i z chęcią do pracy swojej przychodził.
Jest powiedzenie, że nieobecni nie mają głosu, ale gorzej jest jeśli obecnych nie dopuszcza się do głosu i po to jest to forum.
Jeśli czytają to przy kawce i się śmieją to też dobrze, nie będą mieli kłopotów ze zdrowiem. szkoda tylko, że nie znajdują czasu aby przyjść i wyjaśnić niektóre sprawy, jakie mogą być wyjaśnione tak by i informacja była rzetelna i plotek mniej.
Niewychowiemy ludzi bo to rola rodziny, może szkoły, ale możemy trochę kultury pokazać i dać do zastanowienia, że jednak bez względu na kolor koszulki wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Może znaj się tacy, którzy zrozumieją, że wszyscy jesteśmy partnerami d tej pracy a nie niewolnikami, podwładnymi nieprzemyślanych decyzji.
I o to mogę mieć żal, że nie traktuje się nas w ten sposób - partnerski, tylko wydaje się polecenia, bez wyjaśnienia dlaczego i po co, a potem się ma pretensje i argumenty, że nie zrobiono czegoś tak jak przełożony miał na myśli. Niestety ja nie mam napisane w obowiązkach telepata. |
_________________ robię to co muszę ale myśle o czym chcę |
|
|
|
|
 |
|
|
yawasaka

|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 15:41
|
|
|
| Bubel napisał/a: | | a mi sie chce zygac jak czytam te twoje wazeliniarskie wypociny Yawasaka , widac ze chodzisz na zebranka bardzo duzo wiesz |
Owszem, owszem chodze na zebranka i dlatego wiem wiecej niz Ty. Jakie by nie byly wiesci (dobre czy zle) znam je z pierszego zrodla a nie od kolegow d**a z plotek
| Cytat: | | a moze informuje cie czerwony ktoremu ładnie sie pucujesz ? |
oczywiscie czerwony jesli wie takze informuje. w koncu to jego obowiazek. pucowac musialaby cala zaloga bo informuje wszystkich. Wspolnie.
| Cytat: | | bardzo duzo ludzi to widzi i wie ze w naszej firmie tylko lizanie dupy moze doprowadzic cie do dobrych ukladów , ja takich nie mam bo nawet nie rozmawiam ze swoim czerwonym nie mam z nim zadnych tematow i nawet nie chce miec |
zbyt ambitny to ty nie jestes skoro nie rozmawiasz ze swoim przelozonym. nie dziwie sie ze on olewa ciebie. tak samo jak ty jego.
| Cytat: | | a z tego co widze to ty jestes wielce poinformowany , szkoda tylko ze cene swego dupska |
nie znasz mnie wiec skad mozesz wiedziec. na 99,9% nie pracujemy razem a to ze trafiles tam gdzie trafiles i na kogo to juz twoj pech. jezeli u ciebie odbywaja sie praktyki lizania dupska to nie moja sprawa. chcesz cos osiagnac - czas sie przelamac. nie wiedziales ze tacy zatwardziali goscie jak ty tylko w ten sposob robili kariere? twardy na zewnatrz a miekki w srodku. standard. nie tacy dawali sie rozdziewiczac. |
|
|
|
|
 |
|
|